‘Toekomst Trouw hing aan zijden draad’

De top van uitgeversconcern PCM heeft zich in 2002 afgevraagd of dagblad Trouw wel kon blijven voortbestaan. Dat zegt vertrekkend hoofdredacteur Frits van Exter vrijdag in een interview met zijn krant. “Ik had altijd het gevoel gehad: ja, met Trouw komt het wel goed. Maar de werkelijkheid was dat we op een koord aan het dansen waren“, aldus Van Exter. Pas na een miljoenenbezuiniging bleef PCM Trouw uitgeven.

Inmiddels is het dagblad financieel gezond en heeft het zelfs als enige landelijke krant weer een groeiend ledenbestand. “We moesten miljoenen bezuinigen: van een verlies van 7,5 miljoen euro in 2002 moesten we in 2006 winst maken. Het zal wel mijn naïviteit zijn geweest, maar pas later had ik in de gaten dat we bijna kopje onder waren gegaan“, laat de vertrekkend hoofdredacteur weten.
Van Exter (51), die 29 jaar bij Trouw werkte en de krant negen jaar lang leidde, was de eerste hoofdredacteur die niet uit een christelijk nest kwam. Onder zijn leiding ging de krant op tabloidformaat en werd er winst gemaakt. Van Exter, die vandaag vertrekt, denkt nog na over wat hij na zijn werk bij Trouw gaat doen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen