Ontslag voor beledigende belspelpresentator

Belspelpresentator Kevin Brouwer (RTL) heeft ontslag genomen bij tv-producent Endemol omdat hij in een uitzending een SBS-collega beledigde. Dat meldt het ANP. Tijdens zijn show keek Brouwer met een schuin oog naar een belspel op SBS6. Daar zat op dat moment een donker meisje te presenteren met zwarte krullen. Brouwer riep op naar hem te bellen en niet naar “die veredelde zwarte piet” bij SBS. Het fragment werd later ook nog herhaald bij De Wereld Draait Door.

Endemol sprak Brouwer aan op zijn uitspraken en uiteindelijk besloot de presentator zelf zijn biezen te pakken. “Naar aanleiding van de berichtgeving in De wereld draait door, wil ik iedereen laten weten dat ik het enorm betreur dat een ongelukkige opmerking, die ik tijdens een live uitzending heb gemaakt, nogmaals wereldkundig wordt gemaakt“, laat Brouwer weten op zijn site. “Geloof me, ik ben absoluut niet racistisch en discriminatie is iets waar ik mij verre van houd. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen en zeker niet mijn gewaardeerde SBS collega. Het spijt me dan ook ontzettend als ik dat met deze opmerking toch heb gedaan.”

SBS-presentatrice Kalthoum, om wie het draait, is volgens een woordvoerder van SBS behoorlijk van Brouwers uitspraken geschrokken. Uit privacy-overwegingen wordt haar achternaam niet bekend gemaakt. “Het was voor haar extra vervelend, want het was de eerste uitzending die ze deed“, laat de zegsman weten.

Voor zijn baan bij de Rotterdamse tv-zender RNN7 hoeft Brouwer niet te vrezen. “Kevin heeft iets gedaan wat niet bijzonder slim is“, reageert Hans Groenendijk van RNN7 in het Algemeen Dagblad. “Maar zijn uitspraken zijn bij De wereld draait door nog al zwaar uitgemeten en verkeerd uitgelegd. Wij zijn tevreden over wat hij doet bij ons. Deze kwestie heeft geen consequenties voor hem.(Foto: KevinBrouwer.nl)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen