Helga van Leur op dansvloer in Dancing with the Stars

Weervrouw Helga van Leur doet mee aan de vijfde reeks van het programma Dancing with the Stars, die op zaterdag 31 maart van start gaat bij RTL 4. Samen met actrice Nikkie Plessen, presentatrice Fabiënne de Vries en actrice Aukje van Ginneken behoort Van Leur tot de vier ‘dancing queens’. De vijf manne- lijke deelnemers aan het amusements- programma zijn presentator Martijn Krabbé, tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, schrijver Bart Chabot, acteur Christoph Haddad en tot slot ook schaatser Bob de Jong.

Maar liefst 32 BN’ers gingen de negen nieuwe hoofdrolspelers met vallen en opstaan voor in de dansstrijd. Inclusief de goedbekeken eindejaarsuitzendingen presenteren Sylvana Simons en Ron Brandsteder vanaf 31 maart wekelijks op zaterdagen tussen 20.00 en 21.30 uur en op zondagen tussen 21.00 en 22.00 uur de vijfde reeks van het programma. “De tv-hit startte in 2005 en was de eerste grote amusementsshow waarbij bekende Nederlanders de kijkers thuis verrasten met het vertonen van een compleet nieuw talent“, aldus een zegsvrouw van RTL 4. “De succesformule bleef zeker niet onopgemerkt, gezien de vele spin-offs van het programma.

De professionele dansers stomen de deelnemende bekende Nederlanders in slechts enkele weken klaar voor hun dansdebuut voor het grote publiek. Remco Bastiaansen danst met Aukje, Fabiënne laat zich leiden door Koen Brouwers, Peter Bosveld schittert samen met Nikkie, Helga is gekoppeld aan Marcus van Teylingen, Roemjana de Haan leert Martijn de kneepjes van het dansvak, Bob volgt Euvgenia Parakhina op de dansvloer en Charissa van Dipte danst met Lodewijk.

Dit seizoen verwelkomt Dancing With The Stars ook twee nieuwe danseressen; Ilse Lans zet Christoph Haddad op het juiste dansspoor en Kimberley Smith begeleidt Bart Chabot bij zijn dansavontuur. Van quickstep tot rumba, van tango tot jive, alle Ballroom- en Latin-dansen moeten zij onder de knie zien te krijgen. Onder begeleiding van een orkest showen de dansparen hun geoefende danspassen als een echte prof.

De vakkundige jury, bestaande uit de bekende gezichten Cor van der Stroet, Monique van Opstal, Marcel Bake en Jan Postulart, heeft ook dit seizoen weer de taak om de deelnemers kritisch te beoordelen. Tijdens de wekelijkse zondagavond-uitzending bepaalt de kijker echter welke sterrenkoppels de volgende week terug te zien zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen