Robert ten Brink presenteert Nationale Carrière Check

Robert ten Brink presenteert op zondag 25 maart samen met co-presentatrice Renate Verbaan de twee uur durende liveshow De Nationale Carrière Check bij RTL 4. Tijdens deze show krijgt de kijker het antwoord op de vraag ‘Past je baan nog bij je?’. Aan de hand van een carrière- check van het researchbureau Blauw komt men erachter hoe het is gesteld met het werkplezier, of de capaciteiten wel voldoende worden benut en wat een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Enkele van de ruim dertig vragen die voorbij komen, zijn ‘Een collega vraagt om hulp bij een moeilijke klus, maar strijkt later zelf met de eer. Wat doe je?’, ‘Je weet dat je naaste collega een verhouding heeft met de baas. Deze collega krijgt de promotie waar jij al heel lang op wacht. Wat doe je?’ en ‘Je vindt je werk geweldig, maar je wordt gepest door je collega’s. Wat doe je?’. De kijker kan de check tegelijkertijd invul- len via internet of per sms. In de studio nemen werkenden uit de meest uiteenlopende beroepsgroepen plaats, die allen ter plekke dezelfde carrièrecheck invullen.

Ook een aantal aansprekende BN’ers onderwerpt zich aan dezelfde test, waaronder presentatrice Sylvana Simons, politiek verslaggever Frits Wester, voormalig tweede kamerlid Lousewies van der Laan, paparazzifotograaf Edwin Smulders en schrijver Kluun. De mannen en vrouwen in de zaal zijn verdeeld over twee tribunes, want ook bestaande vooroordelen tussen de twee seksen worden aan de kaak gesteld. Renate Verbaan loopt tijdens de uitzending door de zaal om de meningen op zowel de mannen- als de vrouwentribune te peilen. De kijker komt gedurende de groots opgezette liveshow herkenbare werksituaties tegen middels stellingen en vragen.

Tenslotte gaat topsporter en presentator Dennis van der Geest op zoek naar de meest bizarre en bijzondere banen van Nederland, zoals konijnenfluisteraar en scheepsbrandblusser. De Nationale Carrière Check is op zondag 25 maart tussen 21.00 en 23.00 uur te zien bij RTL 4. De herhaling is op 1 april bij RTL 5.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen