Robert ten Brink presenteert Nationale Carrière Check

Geplaatst op di 13 mrt 2007 om 10:58

Robert ten Brink presenteert op zondag 25 maart samen met co-presentatrice Renate Verbaan de twee uur durende liveshow De Nationale Carrière Check bij RTL 4. Tijdens deze show krijgt de kijker het antwoord op de vraag ‘Past je baan nog bij je?’. Aan de hand van een carrière- check van het researchbureau Blauw komt men erachter hoe het is gesteld met het werkplezier, of de capaciteiten wel voldoende worden benut en wat een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Enkele van de ruim dertig vragen die voorbij komen, zijn ‘Een collega vraagt om hulp bij een moeilijke klus, maar strijkt later zelf met de eer. Wat doe je?’, ‘Je weet dat je naaste collega een verhouding heeft met de baas. Deze collega krijgt de promotie waar jij al heel lang op wacht. Wat doe je?’ en ‘Je vindt je werk geweldig, maar je wordt gepest door je collega’s. Wat doe je?’. De kijker kan de check tegelijkertijd invul- len via internet of per sms. In de studio nemen werkenden uit de meest uiteenlopende beroepsgroepen plaats, die allen ter plekke dezelfde carrièrecheck invullen.

Ook een aantal aansprekende BN’ers onderwerpt zich aan dezelfde test, waaronder presentatrice Sylvana Simons, politiek verslaggever Frits Wester, voormalig tweede kamerlid Lousewies van der Laan, paparazzifotograaf Edwin Smulders en schrijver Kluun. De mannen en vrouwen in de zaal zijn verdeeld over twee tribunes, want ook bestaande vooroordelen tussen de twee seksen worden aan de kaak gesteld. Renate Verbaan loopt tijdens de uitzending door de zaal om de meningen op zowel de mannen- als de vrouwentribune te peilen. De kijker komt gedurende de groots opgezette liveshow herkenbare werksituaties tegen middels stellingen en vragen.

Tenslotte gaat topsporter en presentator Dennis van der Geest op zoek naar de meest bizarre en bijzondere banen van Nederland, zoals konijnenfluisteraar en scheepsbrandblusser. De Nationale Carrière Check is op zondag 25 maart tussen 21.00 en 23.00 uur te zien bij RTL 4. De herhaling is op 1 april bij RTL 5.
20 Reacties op “Robert ten Brink presenteert Nationale Carrière Check”


 1. Theo

  Zielig als je een testje nodig hebt om te kijken of je baan bij je past.
  Onzin televisie, hooguit een beetje toegevoegde waarde als middagtelevisie, en waarschijnlijk op TV vanwege een vette sponser. :?
  600.000 kijkers??

 2. Mike

  Is dit voor moeilijkdenkenden ofzo? Wat een achterlijke televisie.

 3. BLURP#^$&^#&^$

  Jahoor weer BNers!!

 4. Lyla

  @Theo
  Denk dat je je zal verbazen hoeveel mensen eigenlijk niet tevreden zijn met hun baan. Ze werken al zo lang bij hetzelfde bedrijf of op dezelfde functie dat ze niet eens meer beseffen wat voor werk ze écht leuk vinden. Bang voor verandering misschien. Zo’n programma zet mensen wel aan het denken..
  Wel mee eens dat dit programma ook zonder BN’ers had gekund.

 5. Theo

  @layla
  Je zult mij niet horen ontkennen dat er vast mensen zijn die niet tevreden zijn met hun huidige baan, maar ik heb het over de onzinnige tekst hierboven, die suggereert dat je een testje nodig hebt om te kijken of jouw baan nog bij je past, dat lijkt mij grote onzin.

 6. mari

  krijg al slaap bij het lezen van dit stuk

 7. Coco

  Weer de zoveelste test, het is inderdaad slaapverwekkend, en tsja waarschijnlijk heeft Robert geklaagd dat hij maar weinig intellectuele programma’s mag maken, alhoewel dat ook niet echt zijn sterkste kant is, en dus mag hij een zogenaamd groots opgezette show presenteren, voor wie valt er nu eer te behalen? Niet voor de kijker in ieder geval die weer met het zoveelste kopietje wordt opgezadeld, nee ik zal er niet naar kijken ondanks de Bners, verrassend element :)

 8. Frits

  Kan Joop Atsma die test ook niet eens ondergaan, kunnen we hem misschien als zendeling afschieten naar Guinee-Bissau, schijnt een inboorlingenstam te bestaan die de hele dag niets anders doet dan masturberen en tijdens dit ritueel blijkt men ook nog eens te kijken naar Lingo ………….. op een commerciële zender!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

 9. Coco

  Ik ben het er overigens wel mee eens dat veel mensen niet tevreden zijn met hun baan en op zoek zijn naar een switch, bijna iedereen maakt dat wel mee, maar zo’n televisie test zal weinig vernieuwends brengen, of er voor zorgen dat mensen massaal een carriere test doen om hun leven te veranderen.

 10. mari

  @frits

  je hebt wel humor

 11. Simon

  Ik ga niet kijken. Dom programma dit. Ik denk dat RTL gezien heeft dat BNN wel goed scoort met de IQ-Quiz. Bij Tien scoort GoNoGO ook niet, dus waarom dit op RTL wel? :P

 12. Lyla

  @Simon…
  Pleonasme: Bij Tien scoort GoNoGo niet..
  dat is hetzelfde als rood bloed, oude bejaarde ;)

 13. Craig

  Komt er eens iets anders in plaats van de zoveelste Baantjer herhaling klagen mensen toch nog! :P

 14. Almere Buiten

  Baantjer moet blijven op de zondag. als dancing with the stars begint en baantjer gaat naar 22.00 scoort het gewoon rond het miljoen!!!

 15. Anoniem

  Kandidaten Dancing wizz the stars zijn bekend! Oa. Martijn Krabbé, Aukje van Ginneken, Fabienne de Vries & Bob de Jong!

 16. Mark

  Ook Bart Chabot, Helga van Leur en Christophe Haddad doen mee. En dan nog eentje, maar die weet ik even niet meer.

 17. Martijn

  Nikki Plessen

 18. Dayslover

  Martijn Krabbé doet helemaal niet mee :S die tuinman van Eigen huis en tuin doet mee.

 19. Dayslover

  Oops toch wel Martijn :D

 20. krijn raeven

  ik vind robert leuk en aardig.
  ik hou van robert

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.