Vloeken in autoprogramma PK leidt tot klachten

De makers van het autoprogramma PK zijn door de KRO-leiding op het matje geroepen na klachten van kijkers over het grove taalgebruik en vaak roekeloze weggedrag in hun autoprogramma. Dat meldt BN/DeStem. De KRO wil dat de makers minder krachttermen gebruiken en minder hard rijden in de nieuwe reeks. De opnames voor de nieuwe reeks, die vanaf 19 februari wordt uitgezonden op Nederland 3, zijn in volle gang.

Vooral na de zevende aflevering regende het klachten, toen presentator Bas van Putten zestien keer vloekte, voornamelijk in de scènes waarin hij het in een cabrio opnam tegen mede-presentator Rob Kamphues in een snelle boot. Een van de klagers wees de KRO op de eigen campagne, waarin de zender een eigentijdse vertaling geeft van de tien geboden. Niet vloeken is er daar een van. “We kunnen niet alle beloftes op elk programma loslaten. Maar we vinden wel dat de klagers gelijk hebben. Een excuus is gerechtvaardigd“, aldus woordvoerster Gonny Thijssen.

Het programma staat geprogrammeerd op maandagavond op Nederland 3. De klagers hingen pas aan de lijn nadat deze aflevering zaterdag vroeg op de avond was herhaald op Nederland 1. “Op Nederland 3 heb je een doelgroep die wat meer gewend is. Al is dat natuurlijk absoluut geen excuus voor het grove taalgebruik.

Ook de Bond tegen het vloeken heeft de omroep een brief gestuurd. “PK is een programma met snelheid, dat de kijker laat delen in de opwinding van het autorijden. Natuurlijk willen de presentatoren hun emoties communiceren naar de kijker. Maar moet dat door middel van vloeken en schuttingtaal?“, vraagt de bond zich af.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen