Peking Express ontdekt Zuid-Amerika

In de vierde editie van Peking Express wordt er voor het eerst door een ander continent geracet: Zuid-Amerika. De route gaat van de Atlantische Oceaan naar de Stille Zuidzee, recht door het hart van Zuid-Amerika. Landen die worden doorkruist zijn Brazilië, Bolivia en Peru. Uiteraard wordt daarbij stilgestaan bij alle noemenswaardige steden en plaatsen die de deelnemers onderweg tegenkomen. Denk aan onder andere Rio de Janeiro, Brasilia, Corumba, La Paz en Lima waar de finale plaatsvindt.

Peking Express wordt voor de kandidaten een onbeschrijfelijke ervaring, laat NET 5 weten. “In hoog tempo liften ze door het continent heen en maken ze onderweg ken- nis met de vele verschillende culturen die Zuid-Amerika rijk is“, aldus een zegsvrouw. “Eén van de hoogtepunten van de reis is de Machu Picchu in Peru. Deze stad van de Inca’s behoort tot één van de wereldwonderen. Verder moeten de deelnemers lama’s scheren en vangen ze als ware cowboys kalveren met een lasso. Maar ook liften langs gevaarlijke snelwegen en het doden van piranha’s hoort bij de opdrachten.

Presentator Art Rooijakkers presenteert het programma samen met Roos van Acker. “Na drie edities van Peking Express in Azië maken we nu de overstap naar een nieuw continent: Zuid-Amerika“, vertelt Art. “Ik had me er vooraf veel van voorgesteld, maar ik had nooit gedacht dat de verandering zó groot zou zijn. Azië is fascinerend, prachtig en interessant, maar Zuid-Amerika swingt, bruist en is minstens zo geweldig. Het contact met de bevolking in Zuid-Amerika is veel heftiger en intenser; Aziaten zijn in het algemeen rustiger en gereserveerder, terwijl de Zuid-Amerikanen die wij tegenkwamen barstten van de energie en van iedere dag een nieuw feest wisten te maken.” Peking Express: Zuid-Amerika is vanaf zondag 25 februari te zien op NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen