Paul de Leeuw Omroepman van het Jaar

Paul de Leeuw (foto) is vrijdag door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2006. De redactie van het omroepvakblad koos voor de VARA-programmamaker omdat “zijn veelzijdige talent juist afgelopen jaar (weer) tot volle bloei kwam“. De Leeuw kreeg zijn prijs, een holografisch kunstwerk, in in Bussum overhandigd door John de Mol, de winnaar van 2005. Broadcast Magazine vindt dat de VARA-man van alle markten thuis is, zoals hij laat zien in zijn programma.

Het was volgens het vakblad geen gemakkelijke opgave om op zaterdagavond prime time in het gat te moeten springen dat ontstond na het vertrek van Jack Spijkerman naar Talpa, maar De Leeuw heeft zich volgens Broadcast Magazine met verve van die taak gekweten. “Je hoeft geen fan te zijn of kunt zelfs een hekel aan hem hebben om toch zijn grote vakmanschap te (h)erkennen. Een meester in improvisatie, spraakmakend en volstrekt authentiek in de georganiseerde chaos die hij zelf met veel plezier schept“, zo motiveert de redactie haar keuze.

Het ultieme doel is om een uitzending “met niks” te maken, erkent De Leeuw in een uitgebreid interview in Broadcast Magazine. “Als dat lukt, ben ik helemaal thuis. Dus gewoon een zaal vol mensen en ik ga een uur aan de gang. Het kost een paar maanden, maar het gebeurt nog wel.” Verder in de toekomst kan en wil hij niet kijken. “Ik heb mezelf tegen Frans Klein (mediadirecteur VARA, red.) horen zeggen dat ik in 2008 eerder wil stoppen omdat ik met mijn kinderen lange tijd op vakantie wil. Ik heb een uitnodiging gekregen om in Indonesië te gaan optreden voor de Nederlandse kolonie en dat wil ik eigenlijk combineren met vakantie.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen