Publieke Omroep moet multicultureler

De Publieke Omroep streeft volgend jaar naar een waarheidsgetrouwer beeld van de multiculturele samenleving in de televisieprogramma’s die zij uitzendt. Dat meldt het ANP. Concreet moeten er meer allochtonen meedoen aan pro- gramma’s of in het publiek zitten. “Alle omroepen waren het eens dat we een duidelijker beeld van de multiculturele samenleving moeten geven, maar het kwam er toch niet van“, aldus een woordvoerder van de Publieke Omroep.

De publieke omroepen hebben daarom voor veel programma’s doelen gesteld voor de aantallen multiculturele onderwerpen en allochtone gasten die in de programma’s moeten voorkomen. Zo moet de NCRV-advocatenserie Keyzer en De Boer Advocaten in zeven van de zestien afleveringen een casus moeten hebben die gerelateerd is aan de multiculturele samenleving. In Praatjesmakers (NCRV) moet 10 procent van de deelnemers allochtoon zijn, het EO-programma Love Match streeft ernaar dat 15 procent van de kandidaten van allochtone afkomst is en De rijdende rechter moet tenminste twee zaken behandelen die door of tegen allochtonen zijn aangespannen.

De maatregel moet ervoor zorgen dat de drie netten meer allochtone kijkers trekken en een betere afspiegeling van de samenleving vormen. “Het is tijd voor harde actie“, zegt Ruud Bierman van de Publieke Omroep. Volgens Ruud Bierman zijn de laatste maanden al veranderingen zichtbaar. “Bij bijvoorbeeld Pauw en Witteman en De wereld draait door zie ik steeds vaker allochtonen aanschuiven.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen