Postbus 51-spotjes niet meer op SBS-zenders

De rijksoverheid zendt het komend jaar geen Postbus 51-spotjes meer uit op de zenders van SBS. Dat zegt directeur Jan Veenman van de Rijksvoorlichtingsdienst bij Adformatie. “We zijn gewoon op zoek geweest naar kwalitatief bereik tegen de laagste prijs“, zegt Veenman. “Die laagste prijs is essentieel, omdat we zorg- vuldig met de belastingcenten van de burger moeten omgaan.” SBS bood volgens hem een minder goede prijs dan de concurrent.

SBS loopt door het besluit ongeveer twee miljoen euro mis aan reclame-inkomsten. Het bedrijf vindt dat de overheid niet correct handelt door niet na te streven de Postbus 51-spotjes op alle zenders te vertonen. “De diverse zenders bereiken namelijk verschillende doelgroepen en die zouden toch allemaal kennis moeten kunnen nemen van overheidscampagnes“, aldus een woordvoerder van SBS 6.

Of is het soms minder erg als de SBS 6-doelgroep zich verwondt aan vuurwerk dan bijvoorbeeld de RTL 5-doelgroep? Bovendien vinden wij dat als de overheid al kiest voor één commerciële partij, de keuze niet zou moeten vallen op het Luxemburgse RTL boven het Nederlandse SBS. Zeker gelet op de ongelijkheid die er toch al bestaat tussen SBS en RTL, al jaren een doorn in het oog van SBS.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen