Nance wilde Hart in Aktie niet presenteren

SBS 6-presentatrice Nance liet Hart in Aktie aan zich voorbij gaan. Ze wilde Wendy van Dijk niet opvolgen als de presentatrice van het programma. “Er is geschreven dat ik boos was, omdat ik ben gepasseerd. Maar dat klopt niet“, vertelt Nance deze week in Televizier. “Ik ben wél gevraagd, als een van de eersten zelfs. Maar ik heb al Retourtje Geluk; dat is echt van mij. Dat ligt heel dichtbij Hart in aktie. Waarom zou ik dat dan willen doen?

Nance: “Natuurlijk, er kijken meer mensen naar Hart in aktie. Maar het gaat niet alleen om de kijkcijfers. Ik kan ook vreselijk tegen de muur lopen als ik dat programma zou overnemen, want misschien vinden mensen mij in die rol niet zo geschikt. Wie weet ligt dat aan mijn uitstraling. Eerlijk is eerlijk, Wendy heeft een betrouwbaar gezicht en een lief koppie. Ik zie er iets harder uit, maar ben het zeker niet. Toen ik hoorde dat Natasja Froger Hart in aktie zou overnemen, dacht ik meteen: die kan het. Als je haar ziet, weet je: bij jou kan ik mijn verhaal kwijt. Bij mij ook, dat is het niet. Maar ik ben iets luchtiger en misschien ook iets nuchterder in de omgang.

De presentatrice hoopt vooral vrolijkheid uit te stralen. “Maar ik heb wel eens gehoord dat ik niet zo warm overkom op televisie. Dat komt waarschijnlijk omdat ik niet meteen een arm om een kandidaat heen sla als die bijvoorbeeld gaat huilen. Andere presentatoren doen dat wel, maar ik ben niet zo’n kleffe dame. Bij Retourtje Geluk vragen de makers me wel eens om expres mijn hand op die van een kandidaat te leggen. Die techniek kan ik wel overnemen, maar ik ga me niet anders voordoen dan ik ben. Ik ben nu eenmaal niet zo handtastelijk; ik ben daar ook te nuchter voor.

De presentatrice van kijkcijferhits als Sterren dansen op het IJs en Domino Day ziet zichzelf niet als het kijkcijferkanon van SBS 6. “Ik heb echt niet de illusie dat die miljoenen mensen naar Dimono Day keken vanwege mij of Hans Kraay jr. De dominosteentjes hebben het gewonnen van mijn presentatiekunsten. Zo eerlijk moet je wel zijn. En Sterren dansen op het IJs doe ik samen met Gerard Joling. Tegenwoor- dig zijn presentatoren sowieso niet meer de kijkcijferkanonnen. Het programma moet goed zijn; dat scoort. De presentatie is bijzaak, vind ik. En als SBS 6 al kijkcijferkanonnen heeft, zijn dat Cilly en Milika van Hart van Nederland. Zij worden nooit genoemd, terwijl er elke avond meer dan een miljoen mensen naar ze kijken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen