‘Pauw en Witteman sneller succesvol dan verwacht’

De VARA-talkshow Pauw en Witteman is sneller een groot succes gebleken dan werd verwacht. Dat zegt Frans Klein, programmadirecteur van de VARA. Op Nederland 1 is vanavond om 23.00 uur de laatste aflevering van dit jaar te zien. “Natuurlijk hoopten we met Jeroen Pauw en Paul Witteman een sterke start te maken, maar dit hadden we eerlijk ge- zegd niet meteen verwacht“, aldus Frans Klein. “Het programma heeft zich in zeer korte tijd duidelijk bewezen.

Frans Klein spreekt van een ‘prachtige prestatie’. “Met een gemiddelde kijkdichtheid van bijna 800.000 kijkers en een (voorlopige) top op 13 december van 1,2 miljoen kijkers is er, op het late uitzendstip, een bijzonder resultaat geboekt.

Het gemiddelde kijktijdaandeel van Pauw & Witteman bedroeg over de afgelopen maanden (september – december) 19,8 procent. De doestelling was 13 procent. Uit het kijkonderzoek blijkt voorts onder meer dat 55 procent van de Nederlandse bevolking tenminste wel eens een kwartier naar Pauw & Witteman heeft gekeken.

Volgens Frans Klein dragen meerdere factoren bij aan het succes van de dagelijkse late night talkshow. “De kwaliteit van de presentatoren, de inzet van het hele team en de onderwerpenmix – waarbij wat meer luchtige en zwaardere items worden gecombineerd binnen een pittige journalistieke aanpak – leveren een combinatie op die, op dit tijdstip bij de publieke omroep, voor een ongekend resultaat zorgt.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen