Omstreden concert Madonna vanavond bij de VARA

Geplaatst op za 30 dec 2006 om 11:07

De VARA zendt vanavond het omstreden concert van de Amerikaanse superster Madonna uit. De volledige registratie van de ‘Confessions Tour’ is vanaf 22.05 uur te zien op Nederland 3. Onlangs zond de Amerikaanse tv-zender NBC het laatste concert van Madonna ook uit, maar zon- der de omstreden kruisigingsact. NBC zond de bewuste scène niet uit onder druk van christelijke groepen, die haar van heiligschennis beschuldigen.

Madonna zorgde met de scène over de hele wereld voor opschudding. De zangeres hangt tijdens het nummer ‘Live to Tell’ aan een groot kruis met een doornenkroon op haar hoofd. De Amerikaanse kijker kreeg op dat moment andere beelden van het concert te zien. Als Madonna het crucifix weer verlaat, kreeg de Amerikaanse kijker haar weer in beeld. De VARA zendt het concert wel volledig uit.

Volgens X Factor-jurylid Henkjan Smits beschikt Madonna over de X Factor. “Madonna is de grootste vrouwelijke popster van de afgelopen vijfentwintig jaar. Zij is bijna de personificatie van de X-factor. Ik vind haar geweldig, maar als ik haar afzonderlijke talenten bekijk, kom ik van een koude kermis thuis. Ze is niet zo’n geweldige zangeres, niet de beste danseres, niet de mooiste vrouw, ook lichamelijk niet, en ze is allesbehalve een briljant actrice. Toch is ze door de synergie van haar talenten, haar muzikaliteit, haar tomeloze ambitie en passie voor het vak een wereldster geworden.
11 Reacties op “Omstreden concert Madonna vanavond bij de VARA”


 1. Joost

  Dit concert heb ik niet gezien, maar ik ben wel benieuwd waar al die controverse om te doen was. Dit wordt een opnemertje. Het afscheid van Sonja Barend wil ik uiteraard niet missen.

 2. Stefan

  Ik ben altijd zo blij met de mening van Henk Jan. Die man moet echt eens stoppen. Dat MAdonna niet de beste zangeres is dat weten we wel, maar niet de beste danseres, vind ik vreemd. Madonna is namelijk een opgeleide danseres. Henk jan ga lekker in de jur zitten en maken mensen als Jim, Jamai en Rafaella beroemd wat dat zijn echt mensen met talent. Twee daarvan zijn nu musicalsterren en eentje is moeder en doet weinig. Dus jij zou er vast alle verstand van hebben.

 3. Simon

  Met dat kruisigen enzo, dat valt allemaal reuze mee.

 4. Televisiefreaks

  Kill Bill 2, Sonja en Madonna op hetzelfde tijdstip. De zaterdag heeft dit jaar meer te bieden dan oudejaarsavond. Dat wordt ook voor mij het een en ander opnemen. :-)

 5. robster

  Madonna is inderdaad niet het stereotype danseresje met de ingestudeerde choreografietjes als Janet Jackson of Britney Spears. Madonna IS daarentegen de beste en meeste sexy beweegster. Elke beweging die de vrouw maakt is sensueel en sexy, zonder het er te dik bovenop te leggen. Ze heeft natuurlijke gratie en sex appeal, en dit wordt ook in de Confessions Tour duidelijk. De manier waarop ze haar hoofd richting camera draait, van een kruis af stapt, als een bezetene over het podium stampt of op de maat van de muziek een paard berijdt. Alles is even vloeiend en lekker smeuig. Madonna is boven alles een enorme vakvrouw die elke keer haar grenzen verlegd om haar publiek te kunnen verbazen, en dansen in complete extase! En het lukt haar iedere keer weer. Bravo. Mijn avond is bepaald, Madonna it is!

 6. Bastiaan

  Excuus! Janet werkt dan wel met choreografie maar deze heeft ze wel deels in elkaar gezet. Ze kan daarbij ook nog zingen iets wat van Madonna niet echt gezegd kan worden. Het zal een ieder wel duidelijk zijn dat ik een Janet fan ben. Heb ik al gezegd dat Madonna niet bijster mooi is?

 7. martijn

  Janet live zingen? No way, ze playbackt altijd. Daarbij komt ze altijd met dezelfde deuntjes.

 8. Bastiaan

  Ze playbackt zeker niet. Waarom ik dat zo goed weet? Ook een Janet Jackson is niet altijd goed bij stem en soms is er een concert tussen waarop het allemaal iets minder klinkt (wel zuiver maar…)

 9. robster

  Net zoals ik weet dat Madonna ook live zingt, zeker na het bezoeken van 3 optredens van de Confessions Tour. Er zijn inderdaad een paar nummers bij (3 ofzo) waarbij er een geluidsband met vocalen meespeelt, de rest is allemaal live! Zelfs haar gitaarspel, want tijdens de eerste avond in Amsterdam was er een technisch probleem waarbij de versterker opgeblazen werd. Tijdens de nummers waar geplaybackt word neemt de choreografie de overhand.

  En we hoeven niet kinderachtig te doen, Janet zingt ook niet haar hele show live. Ik heb namelijk nog maar weinig tv optredens gezien van Janet die ze live heeft gezongen, wat niet erg is, als je je helemaal suf danst. Maar in gods naam, laten we nou niet net doen of het de supervrouw zelve is, en live zingen en dansen, want dat is gewoonweg niet zo. Dat doet niemand. Bij dit type performances. Waarom niet? Omdat ze de beste totaalshow aan hun publiek willen geven.

  Oh, en laten we over schoonheid maar helemaal niet beginnen Bastiaan. Janet’s afgelopen transformatie in een te afgetraind vrouwtje met ingevallen wangen en de neiging nooit haar kleding aan te kunnen houden op geen enkele magazine cover is nou niet bepaald zo charmant als Janet in haar hoogtijd dagen van het album Janet en Velvet Rope… Als je t mij vraagt…

 10. Marco

  i couldn’t agree more Robster! en sorry maar sinds wanneer kan Janet zingen? Excuse me maar van dat flinterdunne stemmetje moet ze het echt niet hebben (om nog maar te zwijgen van haar transformatie van hobbezak naar pornoster met hangtieten)

 11. Aaldert

  Back to the subject. We gaan even allemaal voorbij aan’t feit dat Madonna al meer dan 20 jaar aan de top staat en zich nog steeds ontwikkeld als artiest. Haar zangstem is met de jaren alleen maar beter geworden. Al de jaren 80 sterren van toen zijn uit het zicht verdwenen. Een artiest vandaag de dag word gekneed door de HenkJan Smits van deze wereld en Madonna is een selfmade woman daar had ze geen HenkJan voor nodig! Het concert was overigens fantastisch!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.