Omstreden concert Madonna vanavond bij de VARA

De VARA zendt vanavond het omstreden concert van de Amerikaanse superster Madonna uit. De volledige registratie van de ‘Confessions Tour’ is vanaf 22.05 uur te zien op Nederland 3. Onlangs zond de Amerikaanse tv-zender NBC het laatste concert van Madonna ook uit, maar zon- der de omstreden kruisigingsact. NBC zond de bewuste scène niet uit onder druk van christelijke groepen, die haar van heiligschennis beschuldigen.

Madonna zorgde met de scène over de hele wereld voor opschudding. De zangeres hangt tijdens het nummer ‘Live to Tell’ aan een groot kruis met een doornenkroon op haar hoofd. De Amerikaanse kijker kreeg op dat moment andere beelden van het concert te zien. Als Madonna het crucifix weer verlaat, kreeg de Amerikaanse kijker haar weer in beeld. De VARA zendt het concert wel volledig uit.

Volgens X Factor-jurylid Henkjan Smits beschikt Madonna over de X Factor. “Madonna is de grootste vrouwelijke popster van de afgelopen vijfentwintig jaar. Zij is bijna de personificatie van de X-factor. Ik vind haar geweldig, maar als ik haar afzonderlijke talenten bekijk, kom ik van een koude kermis thuis. Ze is niet zo’n geweldige zangeres, niet de beste danseres, niet de mooiste vrouw, ook lichamelijk niet, en ze is allesbehalve een briljant actrice. Toch is ze door de synergie van haar talenten, haar muzikaliteit, haar tomeloze ambitie en passie voor het vak een wereldster geworden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen