Finale BankGiro Loterij Restauratie op Nederland 2

De AVRO zendt vanavond de finale uit van BankGiro Loterij Restauratie. In de live finale strijden de laatste vijf overgebleven monumenten om het felbegeerde bedrag van maximaal één miljoen euro. De finalisten ondernemen allemaal op eigen initiatief een ludieke actie om nog vlak voor de finale extra aandacht te krijgen en daarmee hun kans te vergroten. “Het is ontzettend leuk om te zien hoe de be- trokken vrijwilligers van alle finalisten zich enorm inzetten om stemmen te winnen“, aldus eindredacteur Daniel ten Hoopen.

De acties die de finalisten zelf op touw hebben gezet zijn ludiek en lopen uiteen. Het geeft aan dat mensen hart hebben voor het behoud van hun culturele erfgoed.

Restauratie is gebaseerd op een programma dat in Engeland met veel succes werd uitgezonden. De Nederlandse versie trekt wekelijks ongeveer 400.000 kijkers bij de AVRO op Nederland 2. “We hebben het Engelse format trouw gevolgd“, aldus Joost Timp van producent Endemol in het NRC. “Het verschil is vooral dat er in Engeland veel meer verwaarloosd nationaal erfgoed bestaat. Nederland is wat beter verzorgd. We hebben hier vrij lang moeten zoeken naar geschikte monumenten.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen