Eerbetoon aan Toon Hermans op Nederland 1

Bekende Nederlandse artiesten brengen vanavond tijdens het Toon Hermans Gala als eerbetoon de meest dierbare liedjes van Toon Hermans ten gehore. “Jarenlang voerde Toon Hermans de boventoon met Kerst op televisie“, aldus een woordvoerster van de AVRO, dat het gala op de buis brengt. “Veel mensen hebben intense herinneringen aan deze dierbare avonden met de hele familie voor de buis. De straten waren verlaten en uit de huizen klonk gelach. In 2000 overleed Toon Hermans.

Toon Hermans zou op 17 december 90 jaar zijn geworden. “Als eerbetoon aan hem en de heerlijke avonden die hij ons bracht, zendt de AVRO met Kerst het AVRO Toon Hermans Gala uit.” Bekende Nederlandse artiesten brengen tijdens dit gala de meest dierbare liedjes van Toon ten gehore. Namen als Huub van der Lubbe en Trijntje Oosterhuis maar ook jonge sterren als Wende Snijders, Chantal Janzen en de cast van het succesvolle theaterprogramma Liedjes van Toon zingen speciaal voor deze avond geschreven arrangementen, groots uitgevoerd door het Metropole Orkest. Het Toon Hermans Gala is vanavond om 20.15 uur te zien op Nederland 1.

Aansluitend zendt de TROS om 21.20 uur hoogtepunten uit het humoristische programma Dit was het nieuws uit. Alle gasten die dit seizoen aanschoven bij Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje komen langs. “Genieten dus van Mark Rutte en Mat Herben, Bert Bakker en Mei Li Vos, Raemon Sluiter en Aad van den Heuvel, Daphne Deckers en Richard Krajicek, Pierre van Hooijdonk en Antoinette Hertsenberg en Hanneke Groenteman en Wende Snijders“, aldus een zegsvrouw.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen