Echte moordzaken in True CSI bij RTL 7

In de nieuwe serie True CSI toont RTL 7 vanaf dinsdag 2 januari wekelijks echte moordzaken waarbij de oplossing net als bij de fictieve detectives aan het eind van de aflevering in beeld komt. Het programma brengt complexe moordmysteries in beeld en bouwt langzaam aan de bewijslast tegen de dader op. “Als fly on the wall krijgt men een unieke kijk over de schouder van de politie, patholoog-anatomen en ‘CSI’-rechercheurs bij de acties die zij ondernemen om alle puzzelstukjes bij elkaar zoeken“, aldus een woordvoerder van RTL 7.

Elke van de zes afleveringen begint met ‘de plaats delict’. Alle aanwijzingen die deze murder scene oplevert, worden minutieus onder de loep genomen. Gelijktijdig worden de getuigen verhoord. Gaandeweg het onderzoek ontspinnen zich vervolgens theorieën over hoe het slachtoffer tot zijn of haar einde is gekomen. Deze worden met reconstructies visueel gemaakt. Dit alles leidt naar de finale, waarin de moord wordt ontrafeld en de moordenaar uiteindelijk wordt ontmaskerd.

In de eerste aflevering komt de zaak aan bod die zich afspeelt op 4 juli 1954 in de Amerikaanse staat Cleveland. Dr. Sam Sheppard (foto: rechts) belt in paniek met de politie. Hij beweert dat een inbreker zijn echtgenote (foto: links) heeft omgebracht en hem buiten westen heeft geslagen. Het programma zal vanaf 2 januari wekelijks op dinsdagen tussen 21.30 tot 22.30 uur te zien zijn bij RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen