Waltz vrijdag van start op Nederland 2

Waltz, de zevendelige dramaserie over de ondergang van een circusfamilie, is met ingang van aanstaande vrijdag (10 november) te zien bij de NPS, VARA en VPRO op Nederland 2. Waltz vertelt het indringende verhaal van circusdirecteur en pater familias Willy Waltz (Aart Staartjes), die met ijzeren vuist regeert over het Groot Internationaal Wereld Circus Waltz én over zijn familie. Hoewel hij al op leeftijd is, wil hij van geen ophouden weten. Het circus moet door. Maar dan gebeurt er iets schokkends.

Wanneer bij Willy Waltz een hersentumor geconstateerd wordt, moet hij zijn erfgoed veilig stellen. Zijn drie zonen Bruno (Theo Maassen), Felix (Barry Atsma) en Enrico (Koen Wouterse) lijken niet geschikt als opvolgers. Kan Waltz het tij nog keren?

In de eerste aflevering ‘De ark van Willy’ is aanstaande vrijdag te zien hoe Willy Waltz met gezondsheidsproblemen kamp. Toch wil hij van geen ophouden weten. Hij houdt de wind er stevig onder. Ook als een streng gereformeerde gemeente bezwaar maakt tegen de geplande voorstellingen op zondag. Waltz gaat de strijd aan met de lokale autoriteiten én met de dominee. Pas nadat Waltz in het ziekenhuis belandt, beseft hij dat er machten zijn waar hij niet van kan winnen.

Het scenario voor Waltz is geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die eerder internationaal bekroond is voor de series De Daltons (VPRO) en Dunya en Desie (NPS) en meeschreef aan het gelauwerde All Stars (VARA). Regisseur Norbert ter Hall kreeg erkenning met de miniserie Mevrouw de Minister (VPRO). (Foto: Victor Arnolds)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen