Schaatsmarathons twee uur vroeger

SBS 6 verschuift de live uitzendingen van de schaatsmarathons om de KNSB-cup in ver- band met matige kijkcijfers naar de middag. De competitie is vanaf zaterdag 2 december live te zien tussen 16.00 en 17.00 uur in plaats van de gebruikelijke tijd van 18.00 tot 19.00 uur. De kijkcijfers bleven tijdens de eerste zeven wedstrijden met een gemiddelde van 230.000 kijken ver beneden de verwachtingen. De KNSB is niet blij met de verschuiving.

Het lukt niet meer de achtste marathon zaterdag in Den Haag al te vervroegen. SBS6 neemt de wedstrijd op en zendt die zondag pas uit. De nieuwe afspraken over de rechtstreekse uitzendingen hebben volgens de schaatsbond geen gevolgen voor het contract tussen de KNSB, SBS6 en de NOS, waarin voor drie jaar is vastgelegd dat het marathonschaatsen voor de televisie behouden blijft.

Elfstedenwinnaar Henk Angenent verwijt SBS weinig. “Op het bondsbureau doen Kauffman en co helemaal niets“, geeft hij in het Algemeen Dagblad een sneer richting de algemeen directeur van de KNSB. “Wij hebben aangegeven dat zaken anders moesten, maar niemand heeft iets gedaan.” Angenent noemt de marathon van zater- dag 11 november als voorbeeld. “Toen wij begonnen, was de World Cup voor lange- baanschaatsers in Heerenveen nog bezig. Wij hadden die dag extreem lage kijkcij- fers. Het is ongelooflijk dat twee evenementen van dezelfde bond elkaar overlappen.

Directeur Hans Gootjes van de KNSB vindt de kritiek niet terecht. “Er zijn al dingen aangepast, zoals betere verlichting en een beter zichtbare eindstreep. We moeten nu zorgen voor een format dat beter inspeelt op de behoeften van de kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen