Rotterdams lief en leed in Willems Kantine bij SBS 6

SBS 6 brengt vanaf woensdag 22 december om 23.25 uur zes weken lang de docusoap Willems Kantine over een bijzonder café waar jong en oud, rijk en arm elkaar ontmoeten onder de rook van Rotterdam. In de kantine worden zaken gedaan, scheidingen betreurd, feesten gevierd en de dingen des levens ongecensureerd besproken. Roy Dames is de regisseur van deze serie over het café waar al het lief en leed op tafel komt.

In deze serie beleeft Willems Kantine haar zwanenzang, want na tientallen jaren lief en leed dreigt de kantine haar deuren te moeten sluiten. De kantine ligt in het Rotterdamse westelijk havengebied aan de Vierhavenstraat, vlakbij de Keileweg die bekend stond als de tippelzone. “De bardames zijn goed van de tongriem gesneden“, aldus een woordvoerder van SBS 6. “Met veel humor en ook mededogen voor hun klanten schenken ze hun drankjes en verzorgen ze de oer-Hollandse kost. Het meest exotische op de menukaart is macaroni. Het interieur bestaat uit de typische Perzische tafelkleedjes en ook de kalender met blote dames en uiteraard de schilderijen aan de muur met daarop Rotterdamse havenglorie ontbreken niet.

In Willems Kantine worden het personeel en de vaste bezoekers van Willems Kantine geportretteerd, zoals Jos. Tot tien jaar geleden was Jos een succesvol vertegenwoordiger, maar door zijn drang naar vrijheid en de drank is hij aan lager wal geraakt. Bardame Ria heeft een groot gevoel voor humor en verbergt daarmee naar eigen zeggen ook een stuk verdriet: haar dochter heeft kanker en Ria maakt zich ernstige zorgen. Tonny, bijgenaamd ‘Teletubbie’, daagt mannen uit, maar heeft ook oog voor de eenzame bezoekers van Willems Kantine. En tenslotte is er Saskia. Ze wordt verliefd op Jan, die kroegbaas is van Het Pakhuis een kilometer verderop.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen