Peter R. de Vries onderzoekt verdwijning Holloway

In een extra lange uitzending van bijna 80 minuten besteedt Peter R. de Vries aanstaande zondag uitgebreid aandacht aan de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba, eind mei 2005. Hij werpt daarin een nieuw licht op vele aspecten van dit mysterie. De Vries heeft eerst uitgebreid dossierwerk in Nederland gedaan en heeft vervolgens onlangs een week lang op Aruba onderzoek gedaan. Peter R. de Vries heeft met diverse betrokkenen gesproken.

Met een aantal betrokkenen zijn vertrouwelijke – soms geheime – besprekingen gevoerd, die volgens SBS 6 onthullende nieuwe feiten hebben opgeleverd. In de reportage wordt aangetoond dat hoofdverdachte Joran van der Sloot niet alleen heeft gelogen over het feit dat hij Natalee bij het Holiday Inn-hotel heeft afgezet, maar dat er meer punten in zijn verklaring zijn die niet kloppen.

Ook wordt belicht dat er in het onderzoek naar de verdwijning sprake is geweest van belangenverstrengeling op justitieniveau en dat er tussen de hoofdofficier van justitie en de procureur-generaal op Aruba een heftig conflict over de zaak is geweest. Ook wordt er op gewezen dat er tijdens het onderzoek merkwaardige beslissingen zijn genomen en fouten zijn gemaakt. De politie heeft inmiddels een nieuwe theorie over wat er die nacht is gebeurd en met name waar dat heeft plaatsgevonden. Men gelooft bijvoorbeeld niet meer dat Joran met Natalee op het strand heeft achtergelaten. Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag om 21.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen