Lijsttrekkers in Netwerk TV Tribunaal

EO-Netwerk start volgende week met een serie van politieke uitzendingen waarin vijf lijstrekkers worden onderworpen aan het oordeel van een groep kritische kiezers. Onder de titel Netwerk TV Tribunaal beoordeelt een kijkerspanel de televisie-optredens van een vijftal lijstrekkers. Het is een methode die door campagneteams wordt gebruikt om de media- optredens van politici te analyseren.

In Nederland is deze methode volgens de Evangelische Omroep nog niet eerder op televisie vertoond. EO Netwerk zal deze methode in samenwerking met marktonderzoeksbureau TNS NIPO op televisie introduceren. Een kijkerspanel geeft via een stemkastje aan hoe de verschillende optredens worden gewaardeerd. Het gaat daarbij om fragmenten uit andere televisieprogramma’s en interviews met de lijsttrekkers in de Netwerk-studio. De kijkers thuis kunnen direct meekijken met de beoordeling door het tribunaal. Welke one-liner werkt? Welk standpunt krijgt de meeste steun? En welke campagne-trucjes zijn effectief?

De politieke uitzendingen van Netwerk zijn vanaf volgende week dinsdag 7 november te zien op Nederland 2 (19.25 uur). In iedere uitzending van het Netwerk TV Tribunaal staat één lijsttrekker centraal. Op dinsdag 7 november bijt VVD-leider Mark Rutte het spits af. Donderdag 9 november is Jan Peter Balkenende te gast. Dinsdag 14 november volgt Jan Marijnissen van de SP en 16 november PvdA-lijsttrekker Wouter Bos. ChristenUnie-voorman Andre Rouvoet sluit de rij op dinsdag 21 november.

Het optreden van de lijsttrekkers en het oordeel van het Netwerk TV Tribunaal daarover zal door oud-PvdA-campagneleider Jacques Monach en CDA-campagne- strateeg Hans Hillen geanalyseerd worden. Cabaretier Vincent Bijlo zal op geheel eigen wijze het optreden van de lijsttrekker van commentaar voorzien. De presentatie van de speciale uitzendingen is in handen van André Zwartbol en Tijs van den Brink.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen