Vlaams Belang boos op jurylid Dancing on Ice

Frank Vanhecke, voorzitter van de politieke partij Vlaams Belang, is boos op Dancing on Ice-jurylid Thierry Smits. Dat meldt De Standaard. Smits riep de Vlaamse kijkers aan het einde van de live-uitzending op om bij de verkiezingen van 8 oktober niet op Vlaams Belang te stemmen. Het ijsdansprogramma Dancing on Ice wordt in België uitgezonden door VTM. Vanhecke heeft een brief gestuurd aan VTM-programmadirecteur Jan Segers.

In die brief vraagt Vanhecke of “politieke stellingnames” in amusementsprogramma’s voor hem door de beugel kunnen. “Volgende zondag zijn het verkiezingen, stem niet voor een racistische partij“, luidde de oproep van jurylid Thierry Smits.

Vanhecke spreekt over een scheldtirade tegen het Vlaams belang. “Het jurylid heeft vanzelfsprekend recht op een eigen mening. Maar dergelijke uitspraken horen naar mijn mening niet thuis in het amusementsprogramma dat ‘Dancing on Ice’ is. Door de grootste partij van Vlaanderen ‘racistisch en onverdraagzaam’ te noemen, spuwt de man bovendien één miljoen Vlaamse kiezers in het gezicht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen