1,6 miljoen kijkers voor Dancing on Ice finale


De kijkcijfers van zondag 15 oktober 2006 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 21:01) – De finale van Dancing on Ice is door 1.591.000 kijkers (madl: 20.5%) bekeken bij RTL 4. Staf Coppens werd gisteren uitgeroepen tot de winnaar van het ijsdansprogramma. Hij won in de finale van Froukje de Both. Aan het begin van de finale werd bekendgemaakt dat Kelly Pfaff, dochter van de bekende Belgische doelman Jean-Marie Pfaff, niet mocht mee schaatsen in de finale van Dancing on Ice. Froukje en Staf schaatsten daarna om de felbegeerde eerste plaats.

De tegenhanger van Dancing on ice, Sterren dansen op het ijs, beleeft komend weekeinde bij SBS 6 zijn finale. De zenders waren verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd, maar beide shows bleken levensvatbaar. Wekelijks keken tussen de 1,5 en 2 miljoen mensen, vaak iets meer naar SBS 6 dan naar RTL 4. Ondanks de finale-uitzending van Dancing on Ice, was Nederland 1 gisteren de best bekeken zender van Nederland. Boer zoekt vrouw en De reünie trokken respectievelijk 2,4 miljoen en 1,6 miljoen kijkers naar het eerste publieke net.

Bones (RTL5, 21:29) – De 29-jarige Emily Deschanel speelt dr. Temperance in de Amerikaanse misdaadserie Bones, dat sinds een aantal weken met succes wordt uitgezonden door RTL 5. De serie is gebaseerd op het echte leven en werk van forensisch antropoloog Kathy Reiches. Actrice Emily Deschanel heeft zich flink ingeleefd in haar rol als bottenspecialist. “Urenlang deed ik research en sprak met mensen over het fascinerende vak van forensisch antropoloog“, vertelt Emily in Televizier. “Ik vind het zo’n interessant werkveld, zeker ook omdat het in de laatste vijftig jaar zo is ontwikkeld. Om me in te leven in mijn rol heb ik ook veel gesproken met Kathy Reiches. Ik heb gepoog wat van haar wonderlijke brein te snappen, maar dart was moeilijk. Ze is een heel bijzondere vrouw met een bijzondere gave en ik vind het een eer dat ik voor Bones een beetje in haar huid mag kruipen.” Bones werd gisteren door 1.047.000 kijkers (madl: 13.7%) bekeken. Voorafgaand trok een aflevering van de populaire politieserie Crime Scene Investigation 1.005.000 kijkers.

Horse & Co (RTL4, 15:42) – Meervoudig Olympisch dressuurkampioene Anky van Grunsven is sinds gisteren wekelijks te zien als presentatrice van het nieuwe paardenprogramma Horse & Co. Het programma wordt door verschillende partijen gesponsord. En voor Van Grunsven is het niet vervelend dat haar kledinglijn veelvuldig op televisie te zien is. “Die kleren heb ik altijd aan, dus straks ook, ja“, vertelt Van Grunsven in de GPD-bladen. Desgevraagd geeft Van Grunsven toe dat ze er ‘financieel natuurlijk niet slechter van wordt’. Verdere televisieambities heeft Anky overigens niet. “Ik vind het leuk om mee te doen, want er is verder niets op televisie over paarden, terwijl er zoveel mensen in geïnteresseerd zijn. Maar het paardrijden en het trainen blijven de hoofdzaken in mijn leven.” Ondanks haar eigen bedrijf, een eigen stal, een kledinglijn en het rijden van wedstrijden, wist Van Grunsven wel een plekje in haar agenda te vinden voor Horse & Co. “Het kost een aantal uren per aflevering ja, maar het is maar net waar je tijd voor maakt. Ach, wat wedstrijden betreft wordt het al snel minder. Afgelopen weekend had ik nog een concours in Zweden, en deze week heb ik een wedstrijd in Denemarken. Maar na volgende week stop ik vanwege mijn zwangerschap met wedstrijden en rij ik voorlopig alleen nog maar thuis.” Horse & Co werd gisterenmiddag door 146.000 kijkers (madl: 7.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen