Matthias Scholten geeft leiding aan productiehuis RTL

Matthias Scholten is benoemd tot direc- teur van de nieuwe ‘in house productie- unit’ van RTL Nederland. Scholten is nu nog werkzaam bij The Entertainment Group (foto), waar hij de afgelopen drie jaar mede de televisiedivisie heeft opgebouwd. Vanaf 1 november geeft Scholten leiding aan het interne produc- tiehuis, dat programma’s voor de RTL-zenders gaat produceren. De komende maanden wordt gewerkt aan de opbouw van deze creatieve tak.

Ik ben een televisiemaker in hart en nieren, dus het leiding geven aan een nieuw productiehuis is een droom die uitkomt“, aldus Matthias Scholten. “Ik ga straks samen met de zenderdirecteuren van RTL Nederland programma’s ontwikkelen en produceren. Het creatieve overleg op dagelijkse basis tussen zender en productie-unit kan heel veel gaan opleveren.

Scholten produceerde bij The Entertainment Group onder meer het succesvolle Over De Toppers: Op Weg Naar De Arena en Puur Froger. Daarvoor presenteerde hij onder andere programma’s bij SBS6 en Veronica/Yorin. Bart in ’t Hout, algemeen programmadirecteur televisie: “Ik ken Matthias al lange tijd als een buitengewoon creatieve en hardwerkende man. Hij is de juiste persoon voor deze nieuwe functie.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen