Plannen voor Big Brother in een vliegtuig

Henny Huisman en Marijke Schaaphok hebben een nieuw tv-format bedacht, waarbij een aantal kandidaten voor een bepaalde tijd in een opgehangen vliegtuig moeten verblijven. Dat meldt De Telegraaf. Een soort Big Brother, maar dan in de lucht. Televisiepresentator Henny Huisman en tv-maakster Marijke Schaaphok zijn nu bezig een afgekeurd lijnvliegtuig te bemachtigen om te gebruiken voor het nieuwe programma. “We willen een vliegtuig ophangen aan een paar hoogwerkers”, aldus Schaaphok.

Daarin moeten kandidaten, bespied door camera’s, tijd doorbrengen en zo tickets verdienen“, vertelt Schaaphok in De Telegraaf. “Het aantal vlieguren dat normaal nodig is om een bestemming te bereiken is bepalend voor het aantal dagen dat boven moet worden doorgebracht. Voor een enkeltje New York moet er acht dagen aan boord worden gewoond. Wie naar Australië wil moet op 25 dagen rekenen.

Het toestel wordt niet geschikt gemaakt voor een lang verblijf. Henny Huisman: “Een vliegtuig is een vliegtuig. Er zijn dus normale rijen stoelen en ook een wisselende bemanning die vliegtuigmaaltijden serveert. Frisse lucht is er niet. Alles gaat, zoals gebruikelijk aan boord, via de airconditioning van het toestel. Je moet er wat voor over hebben als je een gratis ticket wilt bemachtigen.

De twee denken dat de verhalen die de kandidaten hebben over het waarom van hun aanstaande reis mooie tv gaat opleveren. Het is nog niet duidelijk bij welke zender het tv-programma te zien zal zijn. Marijke: “We praten met alle kanalen. Het format voldoet in elk geval aan de enorme behoefte aan reality-tv.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen