John de Mol: ‘De Gouden Kooi kan ook mislukken’

Talpa-baas John de Mol realiseert zich dat het nieuwe realityprogramma De Gouden Kooi op een mislukking kan uitlopen. “Ik realiseer me heel goed dat over een aantal maanden een groot bord in de tuin kan staan met ’te koop’ erop“, aldus De Mol bij Novum Nieuws. Als De Gouden Kooi een succes wordt, dan kan het zijn dat het programma jaren duurt. “Het woord volharding zal een nieuwe betekenis krijgen“, denkt De Mol.

Kandidaten die meedoen aan het programma nemen hun intrek in een kapitale villa in Eemnes. De deelnemer die het langst binnen de villa blijft, krijgt het landgoed cadeau. De deelnemer moet er dan wel minimaal een jaar in hebben gezeten. Een maximale verblijfsduur is niet ingesteld. Zo kan het programma mogelijk jarenlang duren.

John de Mol benadrukt bij het ANP dat De Gouden Kooi geen treitershow wordt. Om als laatste in de villa over te blijven, kunnen deelnemers elkaar proberen weg te pesten, maar de deelnemers mogen volgens De Mol niet te ver gaan. “In het gewone leven gebeurt dat natuurlijk ook“, zegt De Mol. “Daarom zal het in de villa ook wel gebeuren, maar als het te gortig wordt, grijpen we in.

We hebben diverse regels opgesteld om puur treiteren te bestraffen. Bewoners kunnen zelfs anderen wegsturen op de zogenoemde ontslagdag, die eens per maand wordt gehouden. Iemand die zich dus echt als een ‘asshole’ gedraagt kan door de groep worden weggestemd.” Daarvoor wordt overigens wel een vervanger ingeroepen. De Gouden Kooi is vanaf 2 oktober op werkdagen om 19.30 uur te zien bij Talpa.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen