Eyeworks neemt tv-producent Egmond over

Eyeworks, het televisieproductie- bedrijf van Reinout Oerlemans neemt producent Egmond Film and Television over. Voor televisie produceerde Egmond de afgelopen seizoenen onder meer de hitserie Meiden van De Wit (Net 5 en VRT) en voor Talpa de series Koppels en Van Speijk. Als filmproducent is Egmond bekend door Nederlandse speelfilms als Nynke, Polleke, Bluebird, Oesters van Nam Kee en Antonia.

Directeur Hans de Weers van Egmond blijft leiding geven aan het bedrijf. De nieuwe naam wordt Eyeworks Egmond. “Drama en film spelen een belangrijke rol in de programmering van zenders en omroepen“, aldus Reinout Oerlemans. “Egmond heeft zich op dit terrein met nadruk bewezen. Ik verwacht dat we ons nu in Nederland op het gebied van fictie net zo sterk kunnen ontwikkelen als we hebben gedaan in entertainment en sport. Met MMG in België, dat vorig jaar bij de Eyeworks Groep kwam, hebben we een soortgelijke ontwikkeling doorgemaakt in de Vlaamse markt en met Eyeworks Touchdown produceren we films in Nieuw Zeeland.”

De komst van Egmond noemt Oerlemans een ‘belangrijke stap’. “In Nederland hadden we met Rolf Koot al een producent van naam in huis; hij produceert de comedy Man en Paard voor Talpa en de nieuwe, originele serie Flikken Nederland voor TROS, in samenwerking met Eyeworks MMG België. Het feit dat Egmond Film and Television ook internationaal hoog staat aangeschreven komt goed van pas bij het invullen van onze internationale ambities. Bovendien is onze drama- en filmcatalogus opnieuw verrijkt met zeer aansprekende titels.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen