De wereld draait door niet blij met nieuw uitzendtijdstip

Ewart van der Horst, eindredacteur van het VARA-programma De wereld draait door, is niet blij met het nieuwe uitzendtijdstip van de talkshow. Het tweede seizoen is gisteren van start gegaan, maar door de nieuwe netindeling van de publieke omroep is het uitzendtijdstip van 19.00 uur naar 19.30 verschoven. Met als gevolg dat het programma een half uur met het veel bekeken Journaal moet concurreren.

In de weken dat er Champions League-voetbal wordt gespeeld, worden de uitzendingen van dinsdag en woensdag bovendien om acht uur afgekapt. “We stonden eerst om half negen in de schema’s en dan zouden we op voetbaldagen helemaal niet te zien zijn“, aldus eindredacteur Van der Horst in de GPD-bladen. Er is echter wel een oplossing bedacht. “We gaan op dagen dat er voetbal is vanaf acht uur door op internet, zoals Paul de Leeuw dat op zaterdag in Mooi! Weer de Leeuw ook altijd doet. We hadden er voor kunnen kiezen om een korter programma te maken, maar rond twaalf uur ’s avonds hebben we een late night-herhaling en daarna gaan we als enige programma – Nova zit vanaf deze week op Nederland 2 – de nachtcarrousel in op Nederland 3. Die herhalingen bevatten dus uniek materiaal.

Over de concurrentie met het Journaal zegt presentator Matthijs van Nieuwkerk: “We moeten iets verzinnen rond acht uur, waardoor we de kijkers vast kunnen houden zodat ze niet naar het Journaal zappen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen