866.000 kijkers voor Je echte leeftijd


De kijkcijfers van woensdag 20 september 2006 (SKO)

Je echte leeftijd (SBS6, 21:31) – Sonja Bakker, momenteel te zien in het SBS 6-programma Je echte leeftijd, kwam deze week in het nieuws nadat haar collega Bea Pols Bakker beschuldigde van plagiaat. Pols beweert dat zinnen uit haar boek uit 2003 letterlijk zijn over- genomen door Bakker voor haar bestseller uit 2005, Bereik je ideale gewicht. “Dit pik ik niet. Wat wil ze? Geld, aandacht voor haar boek? Zeg het maar“, zei Bakker in het AD.

Bakker heeft haar advocaat ingeschakeld. Zij ontkent de plagiaat en beschuldigt op haar beurt Pols van dit vergrijp. “Ik wist niet eens wie Bea Pols was. Dat heb ik maar even op internet opgezocht. Als iemand plagiaat heeft gepleegd is het mevrouw Pols. Zij maakt in haar boek gebruik van bijlages die ik de afgelopen jaren bij mijn weekmenu’s stopte.” Sonja’s echtgenoot Koen Lenting betreurt de commotie. “Eerst zou Sonja aan anorexia lijden en later werd haar methode omschreven als een crash-dieet. Telkens worden er dit soort onwaarheden de wereld in geslingerd. We vragen ons af wat volgt: dat Sonja eigenlijk stiekem een man is?“, verzucht Lenting bij RTL Nieuws. Je echte leeftijd trok gisteren 866.000 kijkers (madl: 14.0%).

De afvallers (SBS6, 20:31) – Voorafgaand aan Je echte leeftijd werd een nieuwe aflevering van De Afvallers door 656.000 kijkers (madl: 10.8%) bekeken. Gianni Romme is in dit programma de persoonlijke coach van de familie Timmer. “Ik was best gevleid toen SBS belde. Dat betekent toch dat je gezien wordt als een frisse, enthousiaste sporter. Ik heb de media nooit opgezocht, maar blijkbaar heb ik de juiste uitstraling. Ik doe me niet anders voor, en dat spreekt toch wel aan“, vertelt Romme in de GPD-bladen. “Of er een tv-carrière in het verschiet ligt, weet ik niet. Zoiets hangt altijd van toevalligheden aan elkaar. Maar als je lekker in beeld komt, kan er van alles op je af komen. Je ziet wat er bij Barbara (De Loor, red.) gebeurt. Ik ga nu niet hard roepen dat ik presentator wil zijn. Ja, van Top Gear, maar dat wil elke kerel. Maar er is toch niemand leuker dan Jeremey Clarkson.

Profiel (KRO, Ned2, 20:47) – In Profiel praatten Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie en Adriaan, openhartig over de episode waarin de gebroeders tijdelijk van elkaar verwijderd raakten nadat bij Aad de diagnose kanker was gesteld. Behalve hun glansvolle carrière belichtte Profiel ook de keiharde jeugd van de gebroeders Van Toor. “De laatste keer dat ze in het nieuws waren, hoorde ik dat ze ruzie hadden“, vertelt programmamaker Fons de Poel. “Dat kan toch niet, dacht ik toen. Als je zo lang zo veel met elkaar doet, kun je toch niet meer uit elkaar gaan?” Die ruzie ontstond in 2003, toen Adriaan de afscheidstournee van het duo stopzette nadat er bij hem speekselklierkanker was geconstateerd. Aad verkondigde dat Bas dacht dat de ziekte een smoes was, Bas zei op zijn beurt dat Aad door de ziekte “geestelijk aan zijn einde was geraakt“. De Poel zocht ze op in heel verschillende decors, zoals hij zegt. “Bas van Toor, beter bekend als Bassie, treedt nog altijd op. Maanden van tevoren zijn zijn voorstellingen al volgeboekt. Aad van Toor, Adriaan, woont in Spanje, in Torremolinos. Daar herstelt hij van kanker. De ruzie is alweer bijgelegd.” Profiel werd gisteren door 565.000 kijkers (madl: 9.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen