Veel topinkomens bij VARA

De VARA heeft vorig jaar bijna anderhalf miljoen euro gespendeerd aan zeven publiekstrekkers. Dat schrijft De Telegraaf. De VARA-lijst wordt aangevoerd door een presentator (wiens contract op 30 juni afliep) met een vergoeding van 216.922 euro per zes maanden. Over heel 2004 was het belastbaar loon van de anonieme presentator 434.745 euro.De VARA wil niet bekendmaken aan wie de zeven topsalarissen zijn uitgekeerd.

Bekende VARA-coryfeen zijn of waren onder anderen Paul de Leeuw, Astrid Joosten, Felix Meurders, Paul Witteman, Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen en de inmiddels vertrokken Jack Spijkerman. Algemeen directeur Vera Keur had in 2005 een belastbaar loon van 184.590 euro.

EO-voorman Andries Knevel stond vorig jaar bij zijn omroep met 227.000 euro in het jaarverslag voor de functies van directeur en presentator. Een andere EO-directeur kreeg 193.000 euro als beloning. De KRO heeft twee mensen met topinkomens in dienst: directeur/voorzitter Frans Slangen verdiende 171.172 euro en een KRO-presentator kreeg ruim 166.000 euro. Een andere salaristopper is Karel van de Graaf, die bij de Avro 281.000 euro per jaar krijgt.

De in mei overleden NPS-directeur Willem van Beusekom verdiende zon 175.000 euro. De VPRO heeft volgens een woordvoerder niemand met een ministerssalaris of meer in dienst. De TROS en BNN wilden de gegevens niet verstrekken. Eerder werden de salarissen van de NOS-presentatoren bekend. Zes presentatoren van de NOS verdienen meer dan een minister. Adjunct-directeur Jan de Jong van de NOS vindt dat zijn organisatie niets heeft om zich voor te schamen. De Jong bij GPD: “De salarissen die wij betalen steken nog schril af bij wat er bij de concurrenten wordt betaald. Bovendien gaat het bij ons om medewerkers die honderden uren radio en televisie maken, terwijl er bij andere organisaties mensen zijn die dit soort bedragen verdienen voor een spelshow van dertien weken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen