174.000 kijkers voor Kruispunt


De kijkcijfers van woensdag 2 augustus 2006 (SKO)

Kruispunt (RKK, Ned1, 17:07) – Naar aanleiding van het overlijden van kardinaal Willebrands (foto) maakte het RKK-televisieprogramma Kruispunt woensdagmiddag een extra live-uitzending. Presentator Leo Fijen blikte vanaf 17.05 uur in de studio met kardinaal Simonis terug op het leven van Willebrands. Daarnaast werd in reportages een beeld gegeven van het leven en de betekenis van de overleden kardinaal Willebrands.

Willebrands was van 1975 tot 1983 aartsbisschop van Utrecht, de hoogste functie van de rooms-katholieke kerk in Nederland. Hij is 96 jaar geworden. Paus Benedictus XVI heeft kardinaal Willebrands woensdag geprezen als een “vurig promotor van de oecumene” en een “onvermoeibare pastor die hielp de dialoog tussen alle kerken te ontwikkelen en te intensiveren“. Ruim twintig jaar lang was kardinaal dr. Johannes Willebrands in het Vaticaan de belangrijkste adviseur van pausen op het gebied van de oecumene. Bijna werd kardinaal Willebrands tot paus gekozen. In 1978 moesten de kardinalen een opvolger kiezen voor paus Johannes Paulus I. Tijdens het conclaaf in de Sixtijnse Kapel bleef hij met drie andere kanshebbers over als kandidaat. Willebrands kreeg in de zesde stemming reeds twintig stemmen. Maar hij zag af van het pausschap.Hij besloot de kandidatuur te steunen van de Poolse kardinaal Karol Wojtyla, die als Johannes Paulus II ruim 26 jaar paus was en begin april 2005 overleed. De extra uitzending van Kruispunt scoorde gisteren 174.000 kijkers (madl: 7.4%). In de herhaling trok Kruispunt later op de avond nog eens 136.000 kijkers.

Dochters + Moeders (KRO, Ned1, 22:48) – Dochters + moeders van de KRO staat dit seizoen in het teken van de bijzondere band tussen dochters en moeders. Aan de ene kant houden ze zielsveel van elkaar en aan de andere kant zijn er de irritaties. Voor actrice Peggy Vrijens is dat herkenbaar, vertelt ze in TVgids Online: “Ik heb een hele goede band met mijn moeder. Zowel in uiterlijk als in karakter lijken we erg op elkaar. We bellen elkaar regelmatig en iedere vier weken probeer ik een keer langs te gaan. Dan gaan we lekker winkelen en kletsen we bij. Bovendien kan ik bij mijn moeder altijd terecht voor advies.” Echt problemen heeft Peggy nooit met haar moeder gehad, maar net als in zoveel gezinnen kon het in de pubertijd nog wel eens botsen. “We kunnen alle twee nogal fel uit de hoek komen en kunnen ons ergeren aan kleine dingen. Met name mijn kledingsmaak heeft in mijn tienerjaren nog wel eens voor de nodige ruzies gezorgd. Achteraf gezien geef ik haar wel gelijk, maar ik vond het toen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen