Talpa slaat terug naar de VARA

Nederlanders zouden de VARA niet missen als de omroep zou worden opgeheven. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van Talpa, meldt het ANP. Iets meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat de VARA zich niet goed onderscheidt van andere omroepen. “Het onderzoek moest vooral laten zien dat de antwoorden voor de hand lagen, en dat de uitkomsten niet al te serieus moeten worden genomen“, aldus een Talpa-zegsman.

De zender van John de Mol gaf opdracht voor het onderzoek nadat VARA TV Magazine TNS NIPO een enqute had laten verrichten over Talpa. De uitkomsten van het eerste onderzoek waren bepaald niet positief. Verder bleek onder meer dat Joling en Gordon over de vloer het beste Talpa-programma is, maar dat Gordon als irritantste presentator werd beschouwd.

Het Talpa-onderzoek laat een soortgelijk resultaat zien. Mooi, Weer De Leeuw is het sterkste tv-programma van de VARA, maar Paul de Leeuw is veruit de presentator die de meeste weerzin wekt. “Ons onderzoek was een kopie van dat van de VARA, met suggestief gestelde vragen.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen