‘RTL 7 behaalt hoogste zenderaandeel sinds start’

In de maand juli heeft RTL 7 in de doelgroep mannen 20-49 het hoogste zenderaandeel tot nu toe behaald: 6.9%. Vooral de speelfilms op deze zender dragen hier aan bij, aldus een woordvoerster van de zendergroep. In de top 20 van RTL 7 staan maar liefst achttien films met Porky’s op nummer één, gevolgd door Alien Resurrection en Galaxy Quest. Ook in de maand augustus brengt RTL 7 veel films op de buis.

RTL Nederland heeft na 9 juli in de doelgroep boodschappers 20-49 jaar het marktleiderschap weer verworven. “Na het eindigen van het WK voetbal staat RTL Nederland weer bovenaan met een zenderaandeel van 28.6%“, aldus de zegsvrouw. “Zoals iedere zomer scoort RTL 4 goed met de serie Crime Scene Investigation (foto), de nieuwsuitzendingen om half acht, 4 in het land en Editie NL.

Met een zenderaandeel van 10.7% in de doelgroep 20-34 jaar levert RTL 5 ‘een enorme bijdrage’ aan het zenderaandeel van RTL Nederland. Ook bijRTL 5 staan de CSI-afleveringen hoog in de top van best bekeken programma’s van deze zender. “Ook America’s Next Top Model en Herrie in de Keuken dragen flink bij.

Zie ook: ‘SBS 6 in juli buitengewoon succesvol’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen