NCIS vanavond terug bij Veronica

De Amerikaanse misdaadserie NCIS is vanaf vanavond terug bij Veronica. De zender trapt af met de laatste twee afleveringen van het vorige seizoen, zodat de kijker er weer even in kan komen. In NCIS onderzoekt de Naval Criminal Investigative Service alle misdaden die te maken hebben met de marine. De elite-eenheid wordt geleid door speciaal agent Leroy Jethro Gibbs. Hij wordt geassisteerd door een oud-geheim agente en een ex-moorddetective. De eerste aflevering van NCIS werd in maart van dit jaar door 408.000 kijkers bekeken.

Ik ging onlangs uit eten in Zuid-Frankrijk, en op een gegeven moment zat de hele keukenbrigade aan mijn tafeltje. We zijn dus niet alleen populair in de Verenigde Staten“, vertelt acteur Michael Weatherly, Special Agent Anthony DiNozzo in het NCIS-team, in de GPD-bladen. “Het is een inlichtingendienst die sinds de Eerste Wereldoorlog enorm belangrijk is geworden. John F. Kennedy werkte er bijvoorbeeld ook. In Europa is het bestaan van NCIS niet erg bekend, maar in Amerika kent iedereen het.” Voor de reeks begon, hebben de acteurs zich enigszins verdiept in het marinewerk. Weatherly: “Het is natuurlijk een intrigerend, gesloten wereldje. Daarom denk ik dat je nog wel een paar honderd afleveringen voort kan met dit format, het leven bij de marine fascineert kijkers. Het grappige is ook dat door deze serie het aantal aanmeldingen van jonge rekruten bij de inlichtingendienst van de marine fiks is gestegen, zoals je dat ook al ziet bij opleidingen op het gebied van forensische wetenschap. We doen dus echt iets goeds, denk ik dan maar.

NCIS is vanavond tussen 22.00 en 00.00 uur te zien bij Veronica. RTL 5 start vanavond om 21.30 uur overigens weer met het uitzenden van afleveringen van de Amerikaanse misdaadserie Prison Break, waarin Michael Scofield zijn broer helpt te ontsnappen uit een streng beveiligde gevangenis.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen