Documentaire Loose Change 2 bij BNN

Geplaatst op do 24 aug 2006 om 15:19BNN zendt op zondag 10 september de documentaire Loose Change 2 uit. Deze documentaire, die gemaakt is door drie Amerikaanse jongeren, gaat over de bewering dat de Amerikaanse regering zelf verantwoor- delijk is geweest voor het ineenstorten van de WTC-torens en de aanval op het Pentagon. In de documentaire komen stellingen naar voren als: “De negentien kapers konden helemaal niet vliegen, de WTC-torens zijn opvallend snel ingestort en vielen recht omlaag en het gat in het Pentagon is te klein voor een passagiers- toestel.” De stellingen worden onderbouwd door fragmenten van CNN, waarin een reporter zegt dat hij ter plaatse geen enkele aanwijzing ziet dat een vliegtuig in het Pentagon is gestort.

Ook worden de stellingen onderbouwd door tientallen getuigenissen van mensen die explosies in het WTC hebben gehoord die niet door de neergestorte vliegtuigen kunnen zijn veroorzaakt.” BNN zendt de documentaire uit omdat er veel om te doen is, niet omdat we er per definitie mee eens zijn. Het is een intrigerend document, dat goed gemaakt is en veel vragen oproept“, aldus voorzitter Laurens Drillich. “Iedereen die de film op internet gezien heeft praat er over en kranten en tijdschriften schrijven over de controverse. Hoog tijd voor een tv-vertoning, dus.” Loose Change 2 wordt op 10 september van 23.40 tot 01.00 uur uitgezonden op Nederland 3.


55 Reacties op “Documentaire Loose Change 2 bij BNN”


 1. thijs

  hele goede docu, voor de mensen die hem nu al willen zien: http://www.loosechange911.com/

 2. EL-G

  lekker tijdstip ook weer zeg…

 3. Altere

  Deze docu gaat de hele wereld over via internet en tv, aangezien complottheorieen zeer populair zijn. Dit is massaal aangewakkerd door de aanval van de VS in Irak. In Duitsland gelooft 1 op 6 dat 9/11 een complot is van de VS-regering.

  Btw, directe link mét NL Sub:

  link

 4. René

  Begint nu wel een beetje een verhaal met een baard te worden. “En toen kwam er een olifiant met een lange snuit en die blies het verhaaltje uit”

 5. Altere

  @Thijs: TerZake op Canvas afgelopen dinsdag niet gezien? Der Spiegel ging, na vele klachten over dat zij de complottheorien als verzinsels naast zich neer legde, uiteindelijk met 6-8 redacteuren op onderzoek uit. Wat bleek: de meeste onderzoekers maken gebruik van bronnen van vlak na de aanval tot 3 dagen daarna. Nu weet iedereen dat vlak na zo’n aanval iedereen moord en brand roept en de eerste berichten meestal niet kloppen. Pas in de loop der dagen weet iedereen wat er echt aan de hand is/was. Geloof dus niet alles wat er gezegd wordt en zeker niet via internet.

  Ook is er deze pagina:

  http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons

 6. Altere

  Haha, die google-ad! Het gaat over BNN en de theorie dat we genept zijn door de VS. Wat krijg je dan? Een advertentie over een gratis jongerenBIJBEL!!

 7. Johan

  Op cleartv.nl zenden ze die flim minimaal 1x per week uit

 8. Johan

  idd een belachelijke uitzendtijd.
  Om een uur of 8 scoor je makkelijk 1 miljoen kijkers met die film, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn

 9. Kay

  Nee, ik hoef geen gratis Jongenbijbel. Wie trouwens wel? Nutteloze advertentie…

 10. talpafacts

  gak cker kijke!!

 11. Wessel

  Net even gekeken via Google Video, erg indrukwekkend. Maar ik ga hier verder niet over nadenken want dan wordt ik gek :P

 12. Pietrrrr

  Volgens TIP heeft Talpa op Zaterdag gewoon om 20.30 de BBC doc 9/11. Die schijnt volgens de Britse pers geweldig te zijn.

 13. Porcupine (a.k.a. Noud)

  Ik heb afgelopen maandag al een stukje van deze documentaire gezien op Canvas en er worden diverse zaken uit de doeken gedaan die geloofwaardig zijn.

 14. Mediaservice Redactie™

  Inderdaad een naar tijdstip

 15. Daniel

  Ik heb de docu gezien. Kwam indrukwekkend en confronterend over. Ik heb ook de versie van Loose Change gezien waarbij bijna alle feiten neergesabeld werden. Klonk ook allemaal heel aannemelijk.

  En daar zit denk ik voor de meeste mensen de grootste crux; je weet gewoon niet meer wie of wat je moet geloven. Het baart me zorgen dat we heel veel van wat we zien of lezen zomaar aannemen. Ik betrap me er zelf ook op. Misschien moeten we onze kinderen maar eens op school leren kritischer te worden. En nieuwsgieriger. Als we al die godsdienst-lesuren daar nu eens aan besteden. Sprookjes horen ze later nog genoeg in de media.

 16. Altere

  @Daniel: de godsdiensten zijn verantwoordelijk voor de meeste oorlogen in de wereld …

 17. Theo

  Politieke systemen zijn verantwoordelijk voor de meeste oorlogen.
  In de U.S.S.R. en China zijn in de 20ste eeuw de meeste (miljoenen) slachtoffers gevallen door politieke systemen.

  Ook de grootste oorlogen uit de wereldgeschiedenis namelijk WO1 en WO2 hadden niets maar dan ook niets met religie te maken.

  Dat de meeste oorlogen ontstaan zijn met religie als basis is een fabeltje van atheisten.

  In de vorige eeuw zijn de meeste slachtoffers gevallen door dictaturen zoals het Communisme (Stalin) en Nationaal socialisme (Hitler).
  Politieke stromingen die beide in oorsprong een diepe afkeur van religie hebben/hadden.

  Zelfs waar het lijkt alsof religie de oorzaak is, betreft het meestal alleen op machtbeluste landen en hun bestuurders, die religie gebruik als excuus om (religieuze volken) achter hun ideeen te krijgen.

 18. Altere

  @Theo
  qoute: “In de U.S.S.R. en China zijn in de 20ste eeuw de meeste (miljoenen) slachtoffers gevallen door politieke systemen. ”

  Maar die voerden ook geen oorlog, maar “interne revolutie”. Dat is dus nog steeds geen oorlog (oorlog is een strijd tussen twee of meer volkeren of staten). Wel was er in de USSR vechten tussen de rode en witte bolsjewieken. In China was er De Lange Mars strijd tussen communisten en kapitalisten.

  qoute: “Ook de grootste oorlogen uit de wereldgeschiedenis namelijk WO1 en WO2 hadden niets maar dan ook niets met religie te maken.”

  de grootste oorlogen > Als je praat in omvang in aantal deelnemende landen wel ja, maar niet in omvang kwa aantal slachtoffers (en dan heb ik dus over de mensen die doodgegaan zijn).

  qoute: “Zelfs waar het lijkt alsof religie de oorzaak is, betreft het meestal alleen op machtbeluste landen en hun bestuurders, die religie gebruik als excuus om (religieuze volken) achter hun ideeen te krijgen.”

  Daar ben ik het met je eens …

 19. Theo

  Maar die voerden ook geen oorlog, maar “interne revolutie?. Dat is dus nog steeds geen oorlog (oorlog is een strijd tussen twee of meer volkeren of staten). Wel was er in de USSR vechten tussen de rode en witte bolsjewieken. In China was er De Lange Mars strijd tussen communisten en kapitalisten.

  Je weleens verdiept in de geschiedenis van Rusland Altere??
  Hoeveel landen op bloedige wijze zijn ingelijft bij de USSR??
  Weleens gehoord van China, Korea en Tibet ??

  maar niet in omvang kwa aantal slachtoffers (en dan heb ik dus over de mensen die doodgegaan zijn).

  WO2 kent 60 miljoen slachtoffers (!!)
  Ken jij nog een grotere oorlog dan??

 20. Altere

  @Theo: blijkbaar jij kent de geschiedenis niet helemaal. Want de USSR soldaten hadden de nazi’s terugverdreven tot aan Berlijn toe. De USSR soldaten hadden de landen in Oost-Europa bezet gehouden. De lokalen hadden + overheid had maar te accepteren, want Stalin had hun bevrijd. Ze konden niet anders, want het hele land was bezet door de USSR soldaten. Daarnaast was in een ontmoeting tussen Stalin, Churchill en Roosevelt al voor het einde van de oorlog (voor aug 1945, toen Rusland aan de winnende hand was) besloten dat Rusland een bufferzone mocht hebben, satellietstaten dus, voor de dreiging van het nazisme/fascisten en het Westen (kapitalisme). Maar dit was dus allemaal zonder bloedvergieten, het inlijven van de staten.

  Daarnaast was China helemaal geen lid van de USSR. Tot 1960 waren ze wel partners in de wereldrevolutie, maar Mao vond Rusland teveel naar de hand van de VS glijen en ging apart. China en Rusland steunde wel allebei oorlogen als bijv. de Koreaoorlog. Maar Noord-Korea werd ook geen lid van de USSR én China, maar had soevereiniteit. Korea was idd. wel een oorlog om ideologie en staatsinvloed via satellietstaat (macht dus). Tibet was idd. ingelijft door China, maar zonder al te veel bloedvergieten.

  Blijkbaar ken jij de geschiedenis over de USSR niet helemaal, maar dat kan misschien verklaren dat jij onderwijs over de USSR kreeg toen het nog niet eens gevallen was (ik weet niet hoe oud je bent) en dus nog weinig bekend.

  WWII was idd. de grootste oorlog, mijn hele grote fout!

 21. Theo

  Van Rusland zeg ik dat ze opstanden in staten die autonoom wilden blijven/worden met bloedig geweld tot de orde hebben geroepen. (tot ver in de jaren 80!!)
  (Estland, Letland, Lithouwen, later Polen (Praagse lente))

  Ik koppel China aan Korea en Tibet. (nieuwe zin!!)

  En natuurlijk koppel in China niet aan de USSR!!
  Iedere leek weet dat beide wereldmachten weliswaar communisme als dictatuur hadden/hebben, maar dat de interpretatie van het communisme in beide landen compleet anders was/is.

 22. Theo

  Ik ben 33

 23. Altere

  Zeker waren er mensen die in opstand kwamen en hardnekkig werden neergeslagen. Maar die opstanden leidden niet tot oorlog(en). Want niet de gehele bevolking kwam in opstand, maar een gedeelte.

  Ik ben met je eens dat lust naar macht dé grote reden achter oorlog is, zowel bij religie als ideologie. Maar in de hele geschiedenis werden er meer oorlogen gevoerd om religie dan om verschil in politieke stromingen …

 24. Theo

  In de eerste 16 eeuwen van onze jaartelling waren er amper politieke systemen.
  Religie was HET politieke systeem.
  Communisme, fascisme, en al helemaal democratie zijn ontwikkelingen die pas op gaan kwamen na de civilisatie en verlichting.
  Kortom echt politieke systemen los van religie zijn een ontwikkeling van de laatste 4 eeuwen.

  Logisch en geheel verklaarbaar dus ook dat in de eerste 16 eeuwen van onze jaartelling alle oorlogen religie als oorsprong hadden.
  Religie was namelijk niet alleen een overtuiging maar bepaalde alles en was simpelweg dus ook een staatsvorm.

  In dit geval klopt het wel dat alle oorlogen dus voortkwamen uit religie, maar dat is bijna hetzelfde als dat ik roep dat alle kippeneieren uit een kip komen. ;)

 25. Altere

  @Theo: zozo, je had gisteravond nog laat gemaakt ;)

 26. Theo

  @Altere
  Valt mee toch??
  Ik hoef ‘s-morgens geen koeien te melken ;)

 27. Altere

  @Theo: doe je dat ’s middags dan :p … ?

 28. Theo

  Nope ik heb een lactose allergie :P

 29. Altere

  Aha, dus je bent 33 jaar en heb lactose allergie. Weten we dat ook weer voor als we je opgeven voor Wie van de Drie :P …

 30. Theo

  @Altere
  Het mag dan zo zijn dat ik jouw smileys soms niet snap.
  Dit keer ontging jou de humor dus ook volledig :)

 31. Craig

  Waarom allergie voor Lacoste? :? Het is een cool merk heb er schoenen van.

 32. Jordy ||

  Zeg, naäpert! Ik polo’s, aftershave, broeken, riemen.. ik ben gewoon een lopend LaCoste reclamebord

 33. Theo

  @Craig
  Doe niet zo blond
  Er staat een lactose allergie, oftewel een allergie voor koemelkprodukten.
  (lees de bovenstaande posten)
  En wat lacoste betreft… yep ik heb ook diverse polo’s
  Nope.. niet uit Turkey :P

 34. Craig

  Damn nu pas zie ik het!

  Ik dacht echt Lacoste.

  Maar wat gebeurd er dan als je melk drinkt ga je dood ofzo of krijg je allemaal pukkels ofzo. Dus je mag ook geen kaas eten?

  Maar er zit bijna overal melk in. Wel lullig dan.

 35. Theo

  Het was een geintje man.
  Omdat ik het in eerste instantie over koeien melken had.
  Vandaar mijn tip om even bovenstaande posten te lezen.

 36. Jordy ||

  Kaasje erbij?

 37. Wessel

  Ik vind perzikenyogurt lekker.

 38. Theo

  Ik ga voor kersenkwark (met veel slagroom)

 39. infovrede

  Geweldig dat BNN Loose Change landelijk uitzendt op Nederland 3! Beter ‘laat’ dan niet!

  Het Amsterdamse Vrije Keyser TV had wel de televisiewereldprimeur van deze internetfilmhit: woensdag 23 augustus 2006 op SALTO A1 TV

 40. infovrede

  En voor alle duidelijkheid: Canvas had eigenlijk de wereldtelevisieprimeur van Loose Change, maar dat was een enorm ingekorte verse, nog geen derde van de volledige lengte.

 41. Altere

  @infovrede: vele andere zender waren al voorgegaan, dus die wereldprimeur is al veel eerder geweest :? …

 42. Altere

  @Theo:
  qoute: “Het mag dan zo zijn dat ik jouw smileys soms niet snap.
  Dit keer ontging jou de humor dus ook volledig”

  Haha, ja, dacht dat je juist géén geintje maken. Ik wou er nog een grappige opmerking over maken, maar dacht, die laat ik maar achterwegen. Ik wist niet hoe diep het zat :P

 43. infovrede

  @ Altere: geef alsjeblieft aan welke andere televisie zenders ‘Loose Change’ hebben uitgezonden? Heb je bronnen?

  Deze info zou ik graag willen weten (als dat echt waar is). Alvast dank.

 44. Johan

  @ infovrede

  Clear Tv heeft Loose Change als eerste uitgezonden, as maandag is ie weer te zien.

  http://www.cleartv.nl

  kijk onder playlist

 45. infovrede

  Ok, dat is mooi. Clear TV is in heel Europa ongecodeerd te ontvangen via satelliet.

  Helaas is Clear TV alleen via de Astra 3 te ontvangen, een satelliet die bijna niemand op de schotel heeft zitten… Maar Europese premiere is het wel dus, dat klopt. Met of zonder ondertiteling?

  En verder nog andere zenders?

 46. VAB

  @Infovrede
  Zou jij t.z.t. (dus 1 of 2 dagen voor de uitzending op BNN) dezelfde aankondiging die je reeds op het 911blogger comments-gedeelte poste, nogmaals direct aan 911blogger kunnen doorpassen? Dan kunnen ze het bijtijds op de site zetten, zodat heel Amerika kan lezen hoe e.e.a. in Nederland aan het doorbreken is.
  Idem voor de uitzending van Zembla die avond.
  Cheers,
  VAB

  PS: je bent tevens van harte welkom op het Zapruder-forum!

 47. infovrede

  @ VAB: Zapruder Forum, welke, waar?

  En ik heb al een blog entry gedaan bij 911blogger, voordat ik jou hier las:
  http://www.911blogger.com/node/2287
  Maar dat kan toch iedereen?

  En Clear TV had dus de tv-premiere? Want ik heb nog geen enkela dener tv station ter wereld genoemd horen worden…

  Wel is Jimmy Walters ‘Confronting the Evidence, Reopen 911″ uitgezonden op een italiaanse ongecodeerd satellietkanaal (met italiaanse ondertiteling) enkele maanden terug.
  Deze (gratis) DVD is ook al op Amsterdam 1 geweest bij Vrije Keyser TV en wordt woensdag 30 augustus weer in z’n geheel (bijna 3 uur!) uitgezonden op Salto A1

 48. Laurens van Tie

  http://www.ditkannietwaarzijn.nl/ organiseert op 16 september een grote conferentie over 11 september in Utrecht. Vele nationale en internationale sprekers zullen hun visie op 11 september geven.

 49. Altere

  @infovrede: bijv. op CT-SCT op 3 mei jl.

 50. Dirk

  Nou, dat werd tijd zeg.

  Voor meer video’s over o.a de ooggetuigge verslagen over explosies kun je ook onderstaande link bezoeken.

  http://eiw77.my-place.us/radiolinks.html#911

 51. VAB

  @Infovrede
  Aan jou de eer om 911blogger t.z.t. (nogmaals) te informeren over Loose Change op BNN! (En anders doe ik het!)
  Zie voor het Zapruder-forum: http://www.vkmag.com/forums/viewcategory/19/
  Zie ook http://www.vkmag.com/zapruder
  (Excuses voor de vage shit en rommel die erbij zit.)
  Voorzover ik weet zit hier de “harde kern” van de Nederlandse 9/11-beweging, naast DaanSpeak (Daan de Wit), Ditkannietwaarzijn.nl (ook politiek actief + link met Jimmy Walter etc.) en onderzoek911.nl (meest objectief en academisch getint).
  Inderdaad, de Nederlandse 9/11-beweging is helaas nogal versnipperd en op 4 hoofd”fronten” c.q. websites het meest actief. Een overkoepelende organisatie ontbreekt vooralsnog, maar op zich heeft dat nog niet afgedaan aan de effectiviteit van e.e.a. tot op heden.

 52. Ik heb alles door

  Ja ja jullie zijn gewoon bang voor de waarheid!!! Of jullie moeten geen moslims?? Het gaat gewoon om macht en geld, en niemand kan mij nog overtuigen hoe of wat. Wij mensen zijn maar nummers voor macht hebbers

 53. Ik heb alles door

  BNN, jullie zijn gewoon cool!!!!!!!!!! Ik weet de waarheid is hard

 54. Arnaud

  L.S.,

  met genoegen heb ik jullie virtuele conversatie gevolgd, en dit is wat ik te zeggen heb: ik ben bijna 46 jaar en kijk niet zo vaak naar BNN of Canvas en meestal slaag ik er goed in om mij erg op de vlakte houden. Nu effe niet.

  Voor wat 9/11 betreft: WTC-gebouw 13 is ook rechtstandig ingezakt zonder dat daar een vliegtuig insloeg, the Pentagon-attack will prove to be drone-driven en de CIA is een naiëve mantelorganisatie die de wil en wens uitvoert van de mensen en organisaties die staan voor het MilitairIndustrieelComplex waar Eisenhower zelve ons voor waarschuwde. (onderzoek: Carlysle-group)
  Hoe het ook zij, de angst regeert nu en de ‘politics of fear’ blijken te werken.

  . . .

  Het establishment mag nog even doorgaan en ook de leugen mag nog even doorregeren. Ze doen maar, ze denken maar dat ze het helemaal voor elkaar hebben. Laat ze maar denken dat wij, het Volk (over de hele Aarde) dom en machteloos zijn. Laat ze voorlopig nog maar in die waan. Biss zum Welt-Wende!
  Power to the People!

  . . .

  Liefs, succes en vrede (ook al zal dat soms via een confrontatie moeten),

  Arnaud
  Odeon Nijmegen

  . . .

 55. Frans

  Eens zei iemand dat religie opium is voor het volk. Ik denk dat dit- met uitzondering van het ware geloof van Christus Jezus – juist is.
  De wereldreligies plegen evenveel of nog meer bedrog dan de politici. In feite regeert de valse kerk over de leiders van deze wereld. een mens die ook op de pot moet noemt men ‘heilige vader’. Zie eens in de bloedige geschiedenis wat deze heilige vaders aangericht hebben. Meestal waren het monsters.
  Maar al het politieke en religieuze bedrog zal een einde hebben. Moge God die dag bespoedigen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.