Documentaire Loose Change 2 bij BNN

BNN zendt op zondag 10 september de documentaire Loose Change 2 uit. Deze documentaire, die gemaakt is door drie Amerikaanse jongeren, gaat over de bewering dat de Amerikaanse regering zelf verantwoor- delijk is geweest voor het ineenstorten van de WTC-torens en de aanval op het Pentagon. In de documentaire komen stellingen naar voren als: “De negentien kapers konden helemaal niet vliegen, de WTC-torens zijn opvallend snel ingestort en vielen recht omlaag en het gat in het Pentagon is te klein voor een passagiers- toestel.” De stellingen worden onderbouwd door fragmenten van CNN, waarin een reporter zegt dat hij ter plaatse geen enkele aanwijzing ziet dat een vliegtuig in het Pentagon is gestort.

Ook worden de stellingen onderbouwd door tientallen getuigenissen van mensen die explosies in het WTC hebben gehoord die niet door de neergestorte vliegtuigen kunnen zijn veroorzaakt.” BNN zendt de documentaire uit omdat er veel om te doen is, niet omdat we er per definitie mee eens zijn. Het is een intrigerend document, dat goed gemaakt is en veel vragen oproept“, aldus voorzitter Laurens Drillich. “Iedereen die de film op internet gezien heeft praat er over en kranten en tijdschriften schrijven over de controverse. Hoog tijd voor een tv-vertoning, dus.” Loose Change 2 wordt op 10 september van 23.40 tot 01.00 uur uitgezonden op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen