Misdaadserie Bones van start bij RTL 5

De forensisch antropologe Dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel) speelt de hoofdrol in de nieuwe RTL 5-serie Bones, die vanavond om 21.30 uur van start gaat bij de zender. Antropologe Dr. Temperance Brennan werkt aan het Jeffersonian Instituut. Haar specialisatie is dat zij uit de botten van mensen meer over de doodsoorzaak kan achterhalen.

Ze wordt daarom vaak gevraagd om bij moordzaken te assisteren. Met name bij zaken waar het moeilijk is om de identiteit van het lijk te traceren, omdat het zwaar verminkt, verbrand of in hoge staat van ontbinding is. Als antropologe hoort ze zich niet met het verdere onderzoek naar de dader te bemoeien. Daar is tegenspeler FBI-agent Seeley Booth (David Boreanaz) mee bezig. Maar ze laat zich door niemand tegenhouden en brengt hem daardoor regelmatig in een lastig parket.

Mediadeskundige Roy Timmerman van het dagblad BN/DeStem noemt de nieuwe serie een ‘slap aftreksel’ van overige series in hetzelfde genre. Het gedrag van de hoofdrolspelers en de dialogen doen volgens Timmerman wat onnatuurlijk en dik aangezet aan. Een vaste running gag in iedere aflevering is de oneliner ‘Don’t call me Bones’, waarmee Brennan steevast van zich afbijt nadat iemand haar Bones noemt. “De bedoeling is ongetwijfeld om de kijker ervan te overtuigen dat ze een pittige tante is, maar deze waarschijnlijk grappig bedoelde oneliner begint snel te irriteren“, oordeelt de journalist. “Het is namelijk vanaf de eerste sc

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen