1,1 miljoen kijkers voor Ajax – Manchester United


De kijkcijfers van zaterdag 5 augustus 2006 (SKO)

Ajax – Manchester United (SBS6, 21:11) – Ajax heeft het eigen toernooi net als vorig jaar als vierde en laatste afgesloten. De Amsterdammers verloren gisteren voor het oog van 1.062.000 kijkers (madl: 18.6%) van Manchester United (0-1). De Britten wonnen het Amsterdam Tournament. Manchester United versloeg vrijdag al FC Porto (3-1), dat als derde eindigde. Internazionale werd tweede.

Ajax-trainer Henk ten Cate betreurde het tijdstip van het Ajax Tournament. “Drie topduels binnen vijf dagen is te veel. Zeker wanneer je weet dat we ons helemaal op de ontmoeting van woensdag tegen FC Kopenhagen moeten richten.” Hoogtepunt in het duel was een strafschop van Huntelaar. Hij stuitte op Van der Sar. Giggs scoorde even later wel, waardoor Ajax net als vorig jaar op het eigen toernooi als laatste eindigt. De prijsuitreiking werd door 1.039.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken.

Everwood (NET5, 20:05) – NET 5 zond gisteren het slot van de Amerikaanse dramaserie Everwood uit. Een maand voordat de allerlaatste aflevering van Everwood in Amerika werd uitgezonden, wist nog niemand of de serie zou stoppen of doorgaan. Daarom zijn er twee eindes gefilmd om er zeker van te zijn dat trouwe kijkers een waardige finale voorgeschoteld krijgen. In juni van dit jaar viel echter het doek voor de serie. “De laatste dag op de set was heel zwaar, want we wisten nog neits over het lot van de serie“, vertelt Emily VanCamp, Amy in de serie, in Televizier. “We dachten eerst dat er nog een vijfde seizoen zou komen en hebben daarom niet eens fatsoenlijk afscheid van elkaar kunnen nemen. Veel mensen van de cast en crew wonen nog in Utah (waar Everwood werd opgenomen, red.) maar ik ben al naar Los Angeles verhuisd en heb niemand meer gezien. Ik ben wel blij dat we de kans hebben gekregen om de serie tot een mooi einde te brengen. Alle verhaallijnen zijn goed afgerond. En het is nog knap lastig om vier jaar televisie in twee afleveringen af te sluiten. Ik ben er tros op.” De laatste aflevering van Everwood werd gisteren na acht uur door 270.000 kijkers (madl: 5.7%) bekeken bij NET 5.

De TV-comeback (MAX, Ned1, 20:32) – Peter Jan Rens was een paar weken terug

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen