Ivo Niehe: ‘Kijkcijfers Talpa even wennen’ (update)

Ivo Niehe maakte vorig jaar de overstap van de TROS naar Talpa, maar behaalde daar niet de kijkcijfers die hij gewend was met de TROS TV Show te halen. “Van 1,7 miljoen gemiddeld naar drie-, vier-, vijfhonderdduizend kijkers. Dat was even wennen, maar het deed geen pijn, want je wist het“, vertelt Niehe bij Shownieuws. “Zo’n zender heeft gewoon tijd nodig en ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken, maar het is een langere adem dan iedereen gedacht heeft.

Na zijn televisiereeks Ivo stortte de presentator zich een paar maanden op het theater. “Ik zal uiteindelijk wel tv maken, want daar verdien ik mijn brood mee. Hier valt niets te verdienen, dit is zo’n dure voorstelling dat het geen geld kost als het goed vol is, maar je hebt ook wel eens een feestje in je leven.

Enkele maanden geleden kraakte Ivo Niehe de zender van John de Mol volledig af in weekblad Story. “Talpa heeft geen ziel“, zei Niehe toen. “Dat de kijkers de zender niet kunnen vinden, is onzin. Daar kun je je niet achter blijven verschuilen. Talpa moet een eigen gezicht krijgen.” Ook over zijn show Ivo was Niehe weinig enthousiast. “Het was prima, maar niet zoals het zijn moest. (..) Ik mag niets in mijn eigen tv-show. Vandaar die boerderij en een andere interviewstijl. Contractueel moet ik nog dertien afleveringen maken bij Talpa. Maar als die niet doorgaan, vind ik het ook prima.

Update – Wat Niehe na zijn nieuwe theatershow weer op televisie gaat doen, is nog onbekend. “Ik heb wel plannen voor een compleet nieuw tv-programma, maar daarover kan ik nog niets zeggen“, zegt Niehe in De Telegraaf. “Ook hoop ik weer een programma

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen