VARA-film ‘Offers’ verkocht aan buitenland

De afbeelding “http://omroep.vara.nl/img.db?231006” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.De VARA-film Offers is verkocht aan de Finse en Argentijnse televisie. In Offers, dat het verhaal vertelt van een man en een vrouw die verstrikt raken in de strijd tussen terreur en antiterreur, worden de hoofdrollen gespeeld door Jacob Derwig en Maryam Hassouni. Het scenario van Alma Popeyus en Hein Schütz werd geregisseerd door Dana Nechushtan.

Offers gaat over politieman Haron, wiens ouders in Parijs het slachtoffer werden van een zelfmoordaanslag. Hij wordt benaderd door een geheime dienst. De terreurgroep in Parijs zou banden hebben met een cel in Nederland die een aanslag in Amsterdam voorbereidt. Zonder dat hij zijn collega’s bij de Unit Mensensmokkel iets mag vertellen, schaduwt Haron de Palestijnse Laila, een vermoedelijke kandidate voor de zelfmoordactie. Wanneer zij hem betrapt, komt hij erachter dat zij de zus is van de jongen die in Parijs gedwongen werd zichzelf op te blazen en dus de moordenaar van zijn ouders was. Net als Haron blijkt Laila gedreven te worden door wraak.

Offers ging op 29 september 2005 in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en beleefde zijn televisiepremière op 8 oktober bij de VARA op Nederland 3. De productie kwam mede tot stand met de steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen