Omroepen bundelen krachten op documentairegebied

VPRO, NPS, IKON en de Humanis- tische Omroep bundelen met ingang van september hun krachten op documentairegebied onder de naam Holland Doc. Onder deze titel vertonen de gezamenlijke publieke omroepen vanaf 7 september iedere donderdag het hele jaar door nieuwe eigen documentaires en bijzondere aankopen, steeds rond 23.00 uur op Nederland 2. De wekelijkse uitzending op ’twee’ is de etalage van een multimediaal documentaireplatform.

Dit platform bestaat uit een themakanaal, een website, een wekelijkse nieuwsbrief en publieksevenementen. Het themakanaal Holland Doc biedt zeven dagen per week via digitale televisie en internet recente en bijzondere oudere documentaires aan. De documentaires die vanaf september op donderdagavond op Nederland 2 worden uitgezonden, zijn daarna nog een week lang meerdere malen per dag te zien op het themakanaal. “Met het oog op de toekomst wordt hard gewerkt aan het on demand aanbieden van documentaires via digitale televisie“, aldus een woordvoerder van de VPRO. Naast televisieprogramma en themakanaal wordt Holland Doc ook de naam van de nieuwe documentaireportal op omroep.nl. Deze website bundelt alles wat de publieke omroep op het gebied van documentaires te bieden heeft.

Door het multimediaal aanbieden van documentaires ontstaat er een breed podium voor het genre, met als doel de documentaires voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken“, aldus de woordvoerder.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen