Leo de Haas mag AVRO van rechter niet verlaten

Geplaatst op wo 19 jul 2006 om 11:41

De afbeelding http://www.ad.nl/multimedia/archive/00055/Blik_op_de_Weg_naar__55551h.jpg kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Het verkeersprogramma Blik op de weg is voor de komende drie jaar verbonden aan de AVRO. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald in het kort geding, dat de AVRO aanspande tegen producent Leo de Haas. Al eerder dit jaar ontstond onenigheid tussen de omroep en producent De Haas.

Leo de Haas gaf namelijk aan met zijn programma naar Talpa te gaan. In een eerste kort geding bepaalde de rechter dat De Haas verder niet meer met Talpa mocht onderhandelen en hij er met de Avro uit moest zien te komen.” Die onderhandelingen verliepen zeer moeizaam, mede omdat De Haas lang de tijd nam en een groot aantal nieuwe eisen op tafel legde“, laat de omroep weten bij het ANP. “Uiteindelijk dreigde het stuk te lopen op de wens van De Haas om toch programma’s voor andere omroepen te maken, waarin de voor Blik op de Weg karakteristieke achtervolgingsbeelden voorkomen, gepresenteerd door Leo de Haas. De Haas wilde deze eis niet opgeven.

En daarom stapte de AVRO wederom naar de rechter. “Die veroordeelde De Haas het contract te ondertekenen, zonder de door haar gewenste bepaling, op straffe van een dwangsom van 20.000 Euro en 5.000 Euro per dag dat zij niet aan het vonnis voldoet. Ook moet De Haas opgave doen van alle keren dat de producent met andere omroepen (waaronder Talpa) in de afgelopen vier maanden heeft gesproken over verkeersprogramma’s.

Blik op de Weg blijft door de uitspraak van de rechter de komende jaren bij de AVRO en is vanaf begin september te zien op dinsdagavond op Nederland 1 om 20.30 uur.
1 Reacties op “Leo de Haas mag AVRO van rechter niet verlaten”


  1. Joost

    Na het jubelende persbericht van Talpa over het binnenhalen van Blik op de weg is het angstvallig stil geweest… Slordig dat er geen statement van Talpa komt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.