Karel van Doodewaerd uit TROS-directie

TROS-voorzitter en -directievoorzitter Karel van Doodewaerd (foto) heeft besloten zijn voorzitterschap van de directie uiterlijk voor de start van het nieuwe jaar (2007) neer te leggen. Van Doodewaerd heeft hiertoe besloten omdat hij zich wil richten op het merk en de vereniging TROS, aldus een woordvoerster van de omroep. In zijn rol als voorzitter van de vereniging TROS zal Karel van Doodewaerd zich tot zijn pensioen in 2009 primair richten op de ontwikkeling van een toekomst- strategie die de ledenbelangen veiligstelt.

Van Doodewaerd zal in de nieuwe situatie niet meer de verantwoordelijkheid dragen voor het omroepbedrijf. Dat de functies van voorzitter van de vereniging en directievoorzitter worden gescheiden is volgens de zegsvrouw ‘dienstbaar aan het proces waarin de TROS zich nu bevindt’. De directie van het omroepbedrijf zal voortaan op interim-basis worden gevoerd door Bob Bartelds.

Eerder dit jaar ontstond onrust over Van Doodewaerds beleid en toekomstplannen. Reden voor de onrust was het besluit van de TROS-voorzitter om samen te werken met het productiebedrijf Dullaert & Dumas. Daar is de omroepvoorzitter later op teruggekomen, omdat het personeel hier vel tegen was. De mislukte samenwerkingsovereenkomst met de televisieproducent zou de Tros rond de elf miljoen euro gaan kosten (zie eerder).

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen