1,7 miljoen kijkers voor Spoorloos extra


De kijkcijfers van maandag 31 juli 2006 (SKO)

Spoorloos extra (KRO, Ned1, 21:00) – Derk Bolt kijkt deze zomer in Spoorloos extra hoe het gaat met de mensen die elkaar ooit via Spoorloos hebben gevonden. In drie afleveringen komen negen verhalen aan bod. De eerste uitzending van Spoorloos Extra werd gisteren door 1.654.000 kijkers (madl: 31.3%) bekeken. In het nieuwe televisieseizoen komt de KRO weer met een nieuwe reeks van Spoorloos.

Voor Spoorloos verblijft Bolt zo’n vijf maanden per jaar in het buitenland. Daarnaast is hij twee maanden per jaar in het buitenland voor ‘losse opdrachten’ om zijn inkomen aan te vullen. “Ik leid een vrij duur leven, dus er moet ook iets worden bijverdiend“, vertelde Bolt enige tijd geleden. “Mensen vinden dat soms raar, denken dat ik schatrijk word van Spoorloos, maar ik verdien daar echt geen Talpa-salaris.” Spoorloos krijgt ongeveer tweeduizend verzoeken per jaar van mensen die op zoek zijn naar een verloren familielid. “Onze redactie draait overuren. Gemiddeld zijn we met zon 300 zaken tegelijk bezig en ik kan zeggen dat het niet meevalt om dat allemaal in goede banen te leiden. Er komen dagelijks zo veel gegevens en reacties bij ons binnen, en bovendien zijn we met sommige zoektochten soms jaren bezig.

NOS Journaal (NOS, Ned1, 19:59) – Zes presentatoren van de NOS verdienen meer dan een minister, schrijft het NRC Handelsblad. De best betaalde presentator had vorig jaar een inkomen van 369.000 euro. Dat is twee keer het inkomen, inclusief pensioen, van een minister. In het jaarverslag worden geen namen genoemd. Bekende presentatoren van de NOS zijn Mart Smeets, Jack van Gelder en Tom Egbers van de sportprogrammas en Philip Freriks van het NOS Journaal, dat gisteren om acht uur ’s avonds door 1.623.000 kijkers (madl: 34.5%) bekeken werd. Bij de NOS n de organisatie van de Publieke Omroep werken twaalf mensen met een inkomen van 158.000 euro of meer. De meest verdienende bestuurder is Harm Bruins Slot, voorzitter van de raad van bestuur van de Publieke Omroep, het centrale orgaan in Hilversum dat het geld en de zendtijd verdeelt over de publieke omroepen.

Shownieuws (SBS6, 19:25) – In de vroege editie van Shownieuws was afgelopen vrijdag de laatste aflevering van de soap van de Veerkampjes te zien. Bijna vierhonderdduizend kijkers zagen de voorlopig laatste beelden over het dagelijks leven van de Amsterdamse familie, die bekend werd door het NCRV-programma Man bijt hond. “Het ziet er niet naar uit dat we terugkomen“, vertelde Hanny Veerkamp onlangs in Story. “Wel gaan we misschien meewerken aan een ander SBS 6-programma, maar veel liever hadden we ons eigen programma voortgezet. Laten we hopen dat we in contact kunnen komen met een andere omroep. Dus ik zou zeggen: heren omroepbazen, wij zijn beschikbaar!” Hanny vindt het jammer dat sommige BN’ers zich negatief uitlaten over de Amsterdamse familie. “Laatst las ik dat Ruud Gullit ons maar niks vond. Dat irriteert me. Hij is groot geworden met een balletje, heeft een beetje geluk gehad, en dat gun ik hem ook. Maar wat heeft hij vrder eigenlijk gepresteerd? Wij hebben jaren een eigen zaak gehad en keihard gewerkt en nog steeds zijn we druk met van alles en nog wat, dus ik begrijp niet waarom Gullit zonodig over ons moet oordelen. Hij kan uiteindelijk ook niet veel meer dan met een balletje spelen.” Shownieuws scoorde gisteren 439.000 kijkers (madl: 10.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen