RTL Nederland volledig in breedbeeld

RTL Nederland zal per 1 januari 2007 als eerste zendergroep in Nederland volledig in breedbeeld uitzenden. Vanaf die datum zullen zowel de programma’s als de reclameblokken op RTL 4, RTL 5 en RTL 7 in breedbeeld (16:9 formaat) worden uitgezonden. Op dit moment worden de programma’s nog uitgezonden in 4:3 formaat. RTL Nederland is de eerste zendergroep in Nederland die breedbeeld gaat uitzenden, en volgens een woordvoerder de derde in Europa.

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een breedbeeldtelevisie. Voor RTL Nederland een uitstekend moment om in te spelen op deze belangrijke technische ontwikkeling en de kijkers te voorzien van een optimale beeldkwaliteit“, aldus de woordvoerder.

Fons van Westerloo (foto), directeur van RTL Nederland: “RTL Nederland heeft gewacht op het juiste moment om over te gaan op breedbeeldformaat. Dat moment is nu aangebroken. Het aantal mensen met een breedbeeldtelevisie blijft toenemen en als marktleider willen en moeten we vooruitlopen op deze ontwikkeling in televisieland. Vanaf 1 januari gaan we onze kijkers nog beter ‘op maat’ te bedienen.

RTL Nederland moet nog op verschillende plekken in haar technische infrastructuur aanpassingen doorvoeren, vertelt Bert Klaver. Bert Klaver is bij RTL verantwoordelijk voor de technische kant bij de overschakeling naar breedbeelduitzendingen. “Nog niet alle camera’s zijn omschakelbaar naar breedbeeld en moeten dus vervangen worden“, aldus Klaver. “De grafische vormgeving van bijvoorbeeld onze ondertitels en het logo wordt gewijzigd

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen