Talpa wil gebruik maken van cijfer 10

Geplaatst op za 27 mei 2006 om 12:27De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/lindajohn.JPG” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Talpa gaat woensdag aan de rechter vragen of de zender gebruik mag maken van het cijfer 10. Eerder verbood de rechter het gebruik van TIEN, Tien, TV Tien, TV=Tien, Tien=TV en Tien.tv, omdat SBS de rechten bezit van TV 10. Om te voorkomen dat de zender te maken krijgt met een dwangsom voor het overschrijden van de eerdere uitspraak, wil het bedrijf opheldering van de rechter. Dat meldt het ANP. De zaak dient woensdag om 13.30 uur.

Volgens een woordvoerder van de zender van John de Mol kan niemand het cijfer 10 claimen. “We mogen nu al overal roepen dat we graag hebben dat mensen Talpa op kanaal tien zetten. Maar we weten bijvoorbeeld niet zeker of we ook een 10 in het hoekje van het beeldscherm mogen zetten.” RTL5 en Net5 tonen aan dat een cijfer niet exclusief voor een zender weggelegd kan zijn, aldus de woordvoerder.Volgens SBS toont het cijfer 10 juist veel meer gelijkenis met TV 10 dan tien. “Er zijn twee gerechtelijke uitspraken geweest in ons voordeel. We gaan ervan uit dat de rechter woensdag de lijn van zijn voorgangers volgt“, aldus een zegsman van SBS.


32 Reacties op “Talpa wil gebruik maken van cijfer 10”


 1. MikE

  Goede zaak van Talpa. SBS zou overigens in het najaar van 2005 willen beginnen met TVtien.nl, ik zie nog weinig?

  Gewoon zeikerig gedrag vertonen noem ik dit van SBS, bah, wat een bedrijf.

 2. Cor

  Als ze nu eindelijk toch de 10 kunnen gebruiken gaat de zender misschien toch wel een succes worden. Dan komen mensen toch eerder uit bij Talpa. Hoewel het volgens mij ook wel een imago probleem is. Op het AD en andere forums kun je zien dat Nederland de zender echt uitkotst omdat veel mensen vinden dat ze het voetbal kapot hebben gemaakt.

 3. www.carloirenewebsite.nl

  Alsof ik naar Talpa ga kijken als er een cijfer achterstaat :S

 4. Jordy de Mol

  En http://www.tv10.nl mag wel gewoon een slogan gebruiken die verdacht veel lijkt op die van Talpa ‘niet te missen’?

 5. MikE

  @Jordy de Mol: Dat viel mij ook al op. En volgens mij hebben ze die er vlak na de start van Talpa opgezet. Want voorheen stond het er niet.

  Ik blijf dat hele TV10 verdacht vinden, wie geeft nou ook die naam aan een digitaal kanaal voor shownieuws? Dan doe je toch eerder iets dat lijkt op SBS Shownieuws of wat dan ook.

  Van het begin vond ik af vreemd, ik denk dat het Talpa pesten is.

 6. Joris

  @Mike en Jordy de Mol: Die slogan stond er wel al op voor dat Talpa kwam dus dat slaatnergens op

 7. Craig

  De naam TV 10 is gewoon in het bezit gekomen toen ze de zender van Fox kochten.

  Hier staat Talpa al sinds het begin op 10 en nog kijkt er niemand naar.

 8. Thea

  Het komt allemaal wel over als een wanhoopspoging van Talpa. Is het onbreken van het cijfer 10 nou echt de reden van de lage kijkcijfers sind de start van de nieuwe zender?

 9. MikE

  Ik zie dat Talpafan.nl iets heeft gedaan aan zijn layout…

 10. Johan

  je kan beter op 11, 22, 33 ,44 of voor mij part op 888 zitten

 11. Wessel Networks

  offuh, 666 ;)

 12. Anoniem

  die site van tv10 staat er al sinds 2004 en ze zijn nog niet begonnen.
  dat vind ik wel raar????

 13. RTL457.web-log.nl

  Idd, op de site van TV10 werd vorig jaar nog gezegt dat in het najaar TV10 van start ging, en het is nu alweer een jaar later…

 14. KrokanteKrab

  Ik vind wel dat Talpa gelijk heeft en ik denk ook dat de 2de zender van Talpa een voetbal zender wordt die gaat dan Talpa heten en Tien wordt dan wat Talpa nu is. Ik denk dat dat de bedoling is.

 15. Thomas

  “En http://www.tv10.nl mag wel gewoon een slogan gebruiken die verdacht veel lijkt op die van Talpa ‘niet te missen’?”

  Die website bestaat al een half jaar voor dat Talpa nog maar een seconden had uitgezonden. Maar allé.

  Dat digitale kanaal is allang klaar. Het zou vorig najaar on-air komen, maar SBS heeft een conflict met de digitale leveranciers. Er is namelijk geen winst uit te behalen (men krijgt geen geld voor het aanbieden van die content door de digi-tv leveranciers, waardoor je dus alleen maar verlies kunt draaien met die kanalen).

  “Gewoon zeikerig gedrag vertonen noem ik dit van SBS, bah, wat een bedrijf”
  En natuurlijk is dit Talpa plagen.
  Maar een bedrijf die door liegen en bedriegen, geld smijten, handjeklap, en zelfs spionage, programma’s in handen krijgt; noem ik minstens zo “bah”.
  Het is daarom ook zeker meer een manier om Talpa een beetje terug te pakken voor het verlies van alle grote mensen achter de schermen bij SBS, en NET5 klapstuk ER. En volgens de rechterlijke macht die wij in Nederland hebben, hebben ze nog gelijk ook.

 16. Altere

  Las vanmorgen in de Digitale Krant (niet in de bus gekregen? Ging er een heel artikeltje over TV10) dat ze (SBS) nu echt, 99,99% zeker, ongetwijfeld, zeer binnekort, daadwerkelijk met een digitaal kanaaltje komen, genaamd (hoe je vast):

  SHOW TV 10

 17. Johan

  ik vind het ook vreemd dat bijna geen Nederlandse zender een ‘nu en straks’ op pag 100 van Teletext heeft, op veel buitenlandse zenders hebben ze dat wel.

 18. Altere

  @Johan, klopt ja. Vooral de Duitsers. In Nederland hebben wij die alleen op txt 222

 19. Craig

  Wanneer komen de digitale zenders van TMF nou eens in het pakket van Casema?

 20. Craig

  @ Altere en op 210 van RTL Text.

 21. Tv Time

  SBS doet aan Tal

 22. Veronicafan Michael*

  @Craig
  Die komen in indergeval dit jaar nog niet bij Casema. En waarschijnlijk volgend jaar ook niet tenzij Casema al overgenomen is. (Hopelijk door Essent want die heeft ze wel in hun pakket zitten).

  @ anderen over Talpa
  Het zal niet veel veranderen mocht Talpa toch het cijfer 10 gebruiken als nu het geval is. Bij voorbaat nutteloos dus.

 23. Tv Time

  SBS doet aan Talpaatje pesten. Ook toen met expeditie robinson. waarschijnlijk wordt het: talpa van nu blijft talpa. Het nieuwe kanaal wordt met voetbal tien. Het slechte imago van talpa komt door het voetbal.

  doe allemaal mee aan de aktie: SBS STINKT

 24. Johan

  als Talpa vindt dat een cijfernummer niet exclusief te claimen is, waarom dan toch blijven vasthouden aan 10?
  Voer dan actie voor 4 of 1

 25. Mike

  De SBS zenders hebben op pagina 292 van teletext het nu & straks overzicht.
  Dus alle grote Nederlandse zenders hebben zo’n functie via teletext.

 26. Maurice

  Hahah voor 4 of 1 lijkt me al helemaal een bij voorbaat kansloze actie.. alsof mensen Talpa gaan inruilen voor rtl4 of ned 1?!

  Het getal 9 zou bijvoorbeeld wel een optie zijn vind ik, maar dat Talpa ’10’ wil zal wel komen door het logo en de enige bekendheid die mensen al hebben met het getal 10 en Talpa. Overigens staat Talpa bij ons op 9 en zal hij daar blijven staan…

 27. valentino

  http://www.telegraaf.nl/uwtelegraaf/watuzegt/43593251/Talpa_scoort_slecht.html

 28. Jordy de Mol

  @Maurice
  …dat Talpa ‘10? wil zal wel komen door het logo en de enige bekendheid die mensen al hebben met het getal 10 en Talpa.

  Ze zijn er bij Talpa waarschijnlijk vanuit gegaan dat de zender deze naam zou krijgen. SMS’en kan namelijk naar 1010 of meedoen aan prijsvragen kan via telefoonnummer 0909-1010. Het logo en initiatieven als ’10 sterren restaurant’ zijn allemaal geënt op die naam. Het blijft een kutstreek van SBS, dus ik meld me bij deze aan voor Tv-Time’s actie: SBS STINKT

  En over het artikel in de Telegraaf en vooral de reacties daaronder: Joling en Gordon niet boeien? Vandaar die kijkcijfers! En voor ranzige tv moet je bij SBS zijn. Talpa brengt behalve het enorm geflopte 7 plagen mijns inziens weinig ranzige tv. Eerder kwaliteit met zoveel series en ongelooflijk veel Nederlands product. Ook de ontwikkelingen rond de ondertiteling en het vodcasten zijn top (als dit succesvol blijkt zullen andere zenders snel volgen, maar dan is Talpa tenminste de eerste…).

 29. Veronicafan Michael*

  @valentino
  De Telegraaf…. Rioolblad van Nederland. Daar lezen echt alleen maar hopeloze rechtse populistische pubertjes naar, of gedeprimeerde alleenstaanden mensen naar. Dat verklaard ook het aandeel in SBS, ook zo’n populistische hoopje.

 30. René

  @Veronicafan Michael

  Jeetje wat een frustratie zeg en ook er degenererend. Gelukkig ben jij het tegenovergestelde van wat je van anderen denkt. Pffft

 31. Babs

  @Thomas – Zo, dat zijn nog eens beschuldigingen. Nog behoefte om daar de achterliggende feiten van te vertellen ? Ik twijfel namelijk erg of je die uberhaupt hebt EN of deze verschillen van wat SBS of RTL en zelfs de PO doet.

  Overigens heb je nog ongelijk ook. De website is in de lucht gegaan NADAT Talpa aangekondigd had dat ze TIEN wilden gaan heten. Dat is in iedergeval al 1 leugen van jou (zie ook het artikel van de telegraaf).

 32. Thomas

  @Babs; Lezen/schrijven is zo’n mooi iets. Een communicatie middel waarmee de één andere iets duidelijk kan maken met behulp van woorden. Wat communiceer ik;
  “Die website bestaat al een half jaar voor dat Talpa nog maar een seconden had uitgezonden. Maar allé.”

  De website is binnen een paar weken de lucht ingegaan toen Talpa de voorkeur voor de naam ‘Tien’ openbaar maakte. Maar toen die tijd hadden ze nog geen seconden uitgezonden… Dan vraag ik mij ernstig af wat jij onder leugens verstaat.

  Verder schrijf ik;
  Maar een bedrijf die door liegen en bedriegen, geld smijten, handjeklap, en zelfs spionage, programma’s in handen krijgt; noem ik minstens zo “bah�.
  Geld smijten en handjeklap -> ER, Jack Spijkerman, e.a.

  Spionage -> Ernst Paul Hasselbach en kameraden, verdiepen zich net voor het vertrek naar Talpa in niet openbare contracten en documenten, afgesloten met de licenciehouder en producent van ER. Zonder die kennis zou het onmogelijk zijn geweest ER zó in handen te krijgen.

  Liegen en Bedriegen -> Tegenover eigen personeel (zie bijvoorbeeld Bridget Maasland), en adverteerders (wij halen 10% anders krijgt u een financiële vergoeding. en natuurlijk het gochelen met cijfers).

  Ik heb helemaal niets tegen Talpa en haar personeel, en ook bij andere (lees; vaak commerciele) omroepen wordt niet altijd clean gespeeld, maar Talpa heeft het wel heel bont gemaakt in een aantal situaties.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.