Talpa mag cijfer 10 gebruiken

Geplaatst op wo 31 mei 2006 om 18:48







De afbeelding http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/lindajohn.JPG kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Talpa mag van de rechter in Amsterdam het cijfer 10 gaan gebruiken in logo’s en slogans. Dat meldt het ANP. De rechter moest een eerdere rechterlijke uitspraak over de naam van de zender interpreteren. In die zaak ging het om de naam TIEN, die Talpa aanvankelijk wilde voeren. Omdat het SBS-concern de naam TV10 bezit mocht de zender van John de Mol dat niet. Het cijfer 10 mag volgens rechter Sjoukje Rullmann wel gebruikt worden.


29 Reacties op “Talpa mag cijfer 10 gebruiken”


 1. Wessel Networks

  Zozo das wel leuk voor Talpa (op 10)

 2. SBS tekent beroep aan.

  TV 10 tekent hoger beroep aan

  De Amsterdamse voorzieningenrechter heeft vandaag in een zogenaamd executie kort geding geoordeeld dat Talpa gebonden blijft aan het vonnis van de Utrechtse rechter van een jaar geleden waarin Talpa werd verboden de naam TIEN te gebruiken. De rechter heeft verder geoordeeld dat onder dat verbod niet valt het afbeelden van het cijfer 10 in de rechter-bovenhoek van het televisiescherm in combinatie met het Talpa-logo. Volgens TV 10 is dit strijdig met eerdere gerechtelijke uitspraken die in het voordeel van TV10 werden beslecht. TV 10 zal hier dan ook hoger beroep tegen aantekenen. Een jaar geleden dagvaardde TV10 Talpa omdat Talpa aankondigde de naam TIEN te zullen gebruiken voor haar nieuwe televisiezender. De rechter verbood Talpa de naam TIEN te gebruiken. Het gerechtshof in Amsterdam bekrachtigde het verbod omdat dit onder andere als te verwarrend werd beschouwd. TV 10 is dan ook hoogst verbaasd dat de voorzieningenrechter Talpa nu wel toestaat het cijfer 10 in beeld te mogen gebruiken. In de ogen van TV10 is dat namelijk nog verwarrender dan de letters van het merk TIEN. TV10 zal dan ook tegen de uitspraak in hoger beroep gaan. (SBS Broadcasting, 31-05)

 3. Martijnjdd

  Logisch, gezien RTL5 en Net5. Een cijfer valt toch niet te claimen, net als een kleur, lijkt me.

 4. Theo

  Talpa 10
  Goede nieuwe naam, en het schept duidelijkheid.
  SBS moet niet zeiken het is alleen maar kinnesinne.

 5. Simon

  Talpa op tien!!!

 6. Exxon

  Dan ga ik hem zo maar omwisselen met NET5 (bij mij op 10) en Talpa (bij mij op 9)

 7. Waazaa

  Bij mij staat talpa ook op 9, vind ik logischer (aangezien ik vrijwel nooit naar net5 kijk).

 8. Maurice

  Bij mij ook op 9… Dus wij horen dan bij die 5% ( volgens de Telegraaf) die hem lager dan 10 heeft staan…

 9. Craig

  Staat bij mij al een tijdje op 10… eerst op 11.

 10. Craig

  Die 10 is simpel en lelijk.

  Doe dan zo’n doorzichtige 10 net als hoe FOX dat een tijdje met de 8 deed.

 11. [MikE]

  Ik heb Talpa op 1 staan, als Talpa 2 komt, gaat die op 2. Daarnaast kijk ik praktisch alleen af en toe naar RTL en SBS en de publieken. De publieken zijn vooral ’s avonds heerlijk met de herhalingen van al die actualiteiten rubrieken.

 12. Jorzz

  Zo, er staat meteen ook in het logo een 10 bij Talpa :P

 13. Jorzz

  Weet iemand of er nu ook iets is aangepast aan de reclameleaders van Talpa?

 14. Wessel Networks

  Kon inderdaad wel wat mooier, die biljartbal in beeld is natuurlijk niet om aan te zien.

 15. Wessel Networks

  @ Jorzz: de reclameleaders zullen ze nooit zo snel aanpassen, over enkele weken zal het er allemaal wel wat beter uitzien en zal het cijfer wat vaker gebruikt worden lijkt me.

 16. Jorzz

  @Wessel,

  Haha, Biljartbal :P. Oke, Thnx

 17. Martijnjdd

  Toch vraag ik me af of mensen sneller Talpa op 10 gaan zetten, doordat het nu opeens in de rechterbovenhoek staat. En of het hierdoor langzaam meer kijkers gaat trekken, is al helemaal twijfelachtig.

 18. Dutch Courage

  Ik begrijp die voorkeur voor 10 niet. Dat is, op mijn afstandsbediening, toch nog altijd drie klikken: het keuzemenu, de 1 en de 0. Ik heb Talpa op 8, maar dat was omdat ik er hogere verwachtingen van had dan is uitgekomen. Ook naar 9 (Net5) en 10 (Veronica) wordt hier zelden gekeken.

 19. [MikE]

  Bij mij staat Talpa inmiddels op 1. Dat blijft ook lekker zo denk ik.

 20. Theo

  Ja MikE ondertussen weten we wel dat jij hier de allergrootste Talpa fanboi bent.
  (Als je tenminste JdM incognito niet bent)

 21. Theo

  @Dutch Courage
  Volgens mij gaan de meeste zappers met de vooruitlooptoets “aan de zapp”, en niet door het intoetsen van de desbetreffende kanaalnummers, maar dat kan aan mij liggen.

 22. [MikE]

  @Theo: Ik moet toegeven, ik heb een soort van ehm… verslaving aan Talpa. Terwijl ik oprecht vind dat andere stations tot dusver leukere programma’s bieden.

  Maar het laat me maar niet los. Het klinkt triest, maar minimaal 30% van mijn tijdsbesteding is het lezen van persberichten van Talpa, interviews bekijken met de Mol himself, nog meer lezen op http://www.talpamedia.nl/web/show/id= .

  Gewoon triest. Bovenstaande is geen grapje.

 23. Craig

  Ieder z’n hobby.

 24. Chiel

  4 uur en 50 minuten per dag valt best mee :D

 25. Robert

  Ik heb Talpa op 10 staan, maar het helpt van geen kant; ik kijk er nooit naar…

 26. Nieuw! Talpafan.nl Nieuw!

  Ik heb Talpa op 7 staan. En ik kijk regelmatig Talpa

 27. Mediacourant.nl » Blog Archive » Talpa maakt direct gebruik van cijfer 10

  […] Talpa bracht gisterenavond al gelijk het cijfer 10 in beeld naast haar zenderlogo. De Amsterdamse rechter oordeelde gisteren dat de tv-zender van John de Mol het cijfer mag gaan gebruiken in logo’s en slogans en daar maakt de zender ijverig gebruik van. Zo verwijst Talpa ook in een aankondiging van Toppers in Concert naar het cijfer 10. “De registratie van Toppers In Concert 2006 is volgende week exclusief te zien bij Talpa op 10“, luidt een persbericht. […]

 28. 105 Dalmatiers

  10 * 0 = 0

 29. pee

  (…) wie niet weg wil wordt gezien …..

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.