SBS 6 met dagelijkse dramaserie

Geplaatst op di 23 mei 2006 om 11:44

De afbeelding “http://net5.sbs.nl/images/database/e/evelien/actie/ac_evelien_01.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.SBS 6 komt in 2007 met een nieuwe dagelijkse dramaserie. In een later stadium zal meer bekend worden gemaakt over de inhoud van deze nieuwe dramaserie en de acteurs die er in zullen gaan spelen. Willem Zijlstra, die tot voor kort werkte bij Endemol als producent drama, zal de serie ontwikkelen. Volgens Eric van Stade, programmadirecteur van SBS, is er ruimte voor nieuw kwaliteitsdrama: “Het succes van de NET 5-serie Evelien (foto) laat zien dat er absoluut een markt is voor nieuwe initiatieven.”

“Willem Zijlstra heeft aan de wieg gestaan van vele hoogwaardige dramaproducties waaronder Evelien. De ontwikkeling van een nieuwe dramaserie voor SBS 6 is bij hem dan ook in goede handen”, aldus Van Stade.

Willem Zijlstra was bij Endemol verantwoordelijk voor producties als ONM, Goede tijden, slechte tijden, Kees & Co, Baantjer en Gooische Vrouwen. Nu is Willem Zijlstra hoofd van zijn eigen productiebedrijf: FourOne Media. “Ik kan niet wachten te starten met deze nieuwe grote uitdaging. Het wordt een dagelijkse serie met zeer veel mogelijkheden, de kijker moet alleen nog even geduld hebben“, aldus Zijlstra. FourOne Media zal zich niet richten op drama alleen: “Gezien mijn kennis van drama en mijn ervaringen bij Endemol, mondiaal toonaangevend in entertainment, zal FourOne content creëren en produceren met als uitgangspunt dat verreweg de meeste succesvolle formats in alle genres een goed verhaal als basis hebben.
35 Reacties op “SBS 6 met dagelijkse dramaserie”


 1. Dayslover

  een soap?

 2. René

  Drama is geen soap(gelukkig niet)

 3. René

  Oh maar een soap kan wel een drama zijn. Vooral als kijkt naar het genre(dit heeft niets met de inhoudt te maken)

 4. Anoniem

  Komt het dan toch nog goed met SBS6?

 5. Theo

  Goed inifatief van SBS.
  Er valt hier en daar best het 1 en ander te investeren in goede programma’s (understatement) en aan het gezicht van die zender.
  Of er ruimte voor is op de overvolle NL markt blijft de vraag.
  Talpa kwam ook met schitterende prognoses over de score van
  Lotte in de rest van Europa. Tot op heden zijn de kijkcijfers zeer matig, en heeft het programma amper voor extra “doorkijk” gezorgd.

 6. Craig

  Inside info… het gaat over 2 families en beiden haten elkaar omdat ze beiden een campingplaats hebben bij elkaar in de buurt. :)

 7. René

  @Anonymous
  Hoe zo ? Er is helemaal niets mis met SBS

  @Craig
  Het zal wel over een nicht gaan die de hele dag op internet op een weblog over media zit te griepen omdat hij te lelijk is en geen vriend kan krijgen en SBS steeds maar blijft bestempelen als campingzender. ;-)

 8. Maurits

  SBS ziet het succes van lotte, en denkt dat kunnen wij ook.
  Gelijk hebben ze, doordat talpa een slechte naam heeft trekt lotte niet veel cijfers, maar is het toch een succes..

  En bij sbs kan het denk ik wel redelijk scoren.
  Zijn we tenminste van die kut series als Disnostic murder, lachen om home videos of de saint af!

  Maar ik snap sbs niet echt, drama is meer wat voor net 5, sbs is toch vrij, normaal en gewoontjes. Darten, filmpje voetbal. Zelfde als dat caberet dat paste daar ook t niet..

 9. Martijnjdd

  Interessant idee van SBS. Misschien iets voor de late avond … 23.00 uur na Hart van NL bijvoorbeeld.

 10. Simon

  Of vóór Hart van NL… In de vooravond is er niet echt ruimte (19:00 ONM, 19:30 waarschijnlijk Lotte, 20:00 GTST). En 18:30 is wel érg vroeg voor een dramaserie…

 11. Talpatien

  Ik vroeg me laatst hetvolgende af ivm SBS.

  SBS heeft Edward van Cuilenborg aangetrokken voor de sport. Die man zit daar veel geld te verdienen met het presenteren van Oranje (10 wedstrijden per jaar), de Eerste Divisie (weg per heden), de formule 1 (weg per volgend seizoen) en darts (nog wel beschikbaar). Dus mijn vraag is nu: wat doet die Van Cuilenborg daar nu bij SBS als ook nog de Formule 1 daar verdwijnt?

  Want om hem nu alleen te hebben voor Oranje en het dart is wel erg duur. Mijn voorspelling: Edward gaat per 1 september naar RTL voor de presentatie van Voetbal Insite, de Eredivisiewedstrijd op Vrijdagavond en alle autosportprogramma´s. Lijkt me een prima pakket voor hem (en dan ook nog wat Wimbledon….)

 12. Thomas

  Beiden ondenkbaar.

  Voor HvN is het onmogelijk nog iets te programmeren, want dat gaat ten kostte van het primetime blok (en SBS6 zend nogal wat sport en films uit).
  Erna is ook ondenkbaar, want op dat tijdstip is daar zeker geen animo voor en heeft men al een goedscorent, en bovendien goedkoper, programma.
  En; laten we niet vergeten dat in 2007 Lotte al is afgelopen.

  Overigens leuk, alweer nieuwe ambities voor de vooravond (na plannen voor een vroege HvN en een journaal i.s.m. de Telegraaf). Werd nodig tijd, de vooravond is bij SBS6 (en eigenlijk bij heel SBS) nog steeds een ramp.

 13. Craig

  Nee hoor René het gaat over een werkloze oude pedofiele zuurpruim die de hele dag alles en iedereen op het internet loopt af te kraken, omdat hij z’n baantje als schoonmaker bij het gemeentehuis is kwijtgeraakt. ;)

 14. René

  @Craig

  Jammer dat je niet echt origineel bent.

 15. Craig

  Jammer dat jij niet grappig bent.

 16. 103 Dalmatiers

  Ha ha ha…..and the winner is….Craig !
  Rene, je bent een überflapdrol….and you know it.

 17. René

  @103 Dalmatiers

  Mensen die zich 103 Dalmatiers noemen mogen dat zeggen. Ik heb altijd al een zwak plekje gehad voor de labielere medemens.

 18. Theo

  De argumentatie van Thomas klinkt geloofwaardig.
  Voor en na HvN is geen optie.
  Zal dus wel de vooravond worden.
  Ik ben benieuwd of het gaat lukken. In ieder geval getuigd het van lef, want SBS is in het verleden vaker op z’n bek gegaan met een vergelijkbaar project. (Goudkust) en in vergelijking met die tijd is de concurrentie en het aantal zenders alleen maar toegenomen.

 19. Theo

  @Rene
  Volgens mij ben jij de oudste toch??
  Let it go……… :D

 20. René

  @Theo

  Ach je hebt ook gelijk. bedankt voor de reminder ;-)

 21. Theo

  you’re welcome :)

 22. Craig

  Pas maar op Martijn… Theo neemt je baan over als schoolmeester. ;)

 23. Theo

  Verrek Craig jij ook nog hier.
  Ik dacht dat jij allang met kinky Kate in de touwen hing :P

  Schoolmeester??
  Nix voor mij, in veel gevallen heb ik een hekel aan die kutjong ;)

 24. Frank

  het succes van Evelien?? Mag je tegenwoordig van succes spreken als er 450.000 mensen naar kijken??

 25. Martijnjdd

  @Craig: Ik ben niet bang voor Theo. Totaal geen concurrentie voor mij. Heb je afgelopen week DWHN gezien? Daar werd even in hele “fijne” bewoording uitgelegd wat voor een type mens een makelaar is. :P :D

  Overigens vind ik het gelul dat de nieuwe dramaserie nà HvNL geen optie is. Ik mis gewoon laat op de avond een serie. Zo’n slecht idee vind ik het niet na de 1,5 miljoen van HvNL. Dat shownieuwsblok kan best verkort worden en de versie van 19.30 uur wat meer body geven.
  Meer drama in de vooravond geef ik weinig kans.

 26. Theo

  Wat krijgen we nou Martijn??
  Tegenwoordig al 2 cabaretiers (ja precies die mensen die er dik voor betaald worden om iedereen belachelijk te maken) nodig om je opinie over mij te vormen.
  Ik had je toch net iets orgineler en creativer ingeschat :P

  Maar ff zonder dollen.
  Volgens mij is het nog nooit vertoont een dagelijkse NL drama-serie rond 23.00 uur, en ik denk ook dat het niet gaat werken op dat tijdstip.
  Buiten dat…. waarom zou SBS gaan sleutelen aan een ijzersterke miljoenen programmering die ze op dat tijdstip toch al hebben??
  Het probleem van SBS zit niet tussen 22.30 en 23.30.
  “Never change a winning team” is hier zeker van toepassing.

 27. Martijnjdd

  @Theo: Mijn mening over makelaars is veel erger dan jij denkt en deze 2 cabaretiers hebben het enigzins kunnen nuanceren. ;)

  SBS heeft inderdaad een prima blok van 22.30 – 23.30 uur, maar toch geef ik ze daar de meeste kans van slagen. ’t Zou eens vernieuwend zijn, de perfecte lead-in en tevens minder concurrentie dan op de overvolle vooravond. Het gaat wel ten koste van een deel van Shownieuws, maar “never change a winning team”, bah, da’s wel heel erg de automatische piloot.

  Als ik je niet meer spreek, veel plezier in Londen.

 28. Mike

  @ Martijnjdd. “Never change a winning team”.. Mischien automatische piloot, maar wél commercieel. En daar draait het om bij SBS. Half elf / half twaalf is het beste uur van SBS 6 en waarom zou je daar aan gaan sleutelen? Drama op de late avond zou best eens kunnen werken, maar om de combo HvN/Shownieuws daarvoor te wijzigen lijkt me een slecht plan.

  Maar goed, SBS komt in het najaar ook met een vroege Hart van Nederland en komt mogelijk in de plaats van Actienieuws. Ik denk zelf dat het er als volgt uit komt te zien:

  18:00 Hart van Nederland
  18:30 Drama
  19:00 Actienieuws
  19:30 Shownieuws

 29. Thomas

  Martijn, drama op de late avond werkt niet. Zie het glazenhuis.
  Tevens “past” het niet na HvN (late actualiteiten rubriek gevolgt door laat-drama??), en tevens heeft men geen enkele problemen met dat blok. Waarom de late avond verslappen door een dure drama serie neertezetten, terwijl in de vooravond nog heel, en met nadruk, héél veel te winnen valt ??

  Trouwens Theo, ik zelf kijk beslist amper SBS6, dat weet je onderhand wel. Maarrruh;
  Er valt hier en daar best het 1 en ander te investeren in goede programma’s (understatement)…
  Excusez Moi, maar op het verschrikkelijke Stay or Go, Lachen om Homevideo’s en de vroege Shownieuws na, is er werkelijk geen één programma wat ik zou durven te betitelen als uitgesproken slecht.
  Dat jij er niet na kijkt, a lá, maar laten we wel eventjes zo objectief mogelijk blijven shall we. De kwaliteit van de programmering is sinds het vertrek van van Westerloo dramatisch verbetert.

 30. Theo

  @Martijnjdd
  Citaat:
  Mijn mening over makelaars is veel erger dan jij denkt en deze 2 cabaretiers hebben het enigzins kunnen nuanceren.

  Das gek… ik heb mijn mening over leraren juist bijgesteld sinds ik jou een beetje meemaak hier.

  Anniewee “never change” is dan wel erg automatische piloot, maar zoals bekend zijn de commercielen niet uit op vernieuwing maar op scoren.
  We zullen zien wat het nieuwe drama gaat doen, wat door Craig al (orgineel als hij is :P) van de werktitel “Goede camping, Slechte camping” is voorzien.

 31. Theo

  @Thomas
  Ik heb het laatste half jaar meer SBS gekeken dan in de overige 10 jaar daarvoor.
  Rome, Groeten terug, Retourtje geluk en soms Peter R en Undercover in NL.
  Niet overdrijven dus dat ik nooit kijk.

  Als ik het in dit geval over goede programma’s heb, heb ik het (in dit geval) over programma’s die ik graag wil zien en die kom ik het laatste jaar wel meer bij SBS tegen, maar in tegenstelling tot andere zenders toch iets te weinig.
  Wat dat betreft ga ik met je mee dat er het laatste jaar veel verbetert is (of dat op het conto van v. Westerloo af te schrijven is laat ik in het midden)
  Dat hangt ook samen met het andere deel van het citaat (wat jij gemakshalve even vergeet (let op de nuance)) namelijk dat ik SBS weinig gezicht vind hebben voor 22.30 de programmering hangt van los zand aan elkaar. Ik weet ook alleen wanneer Peter R op de zender zit, maar voor de rest is de programmering redelijk rommelig, dan weer Darts, dan weer Voetbal, dan weer cabaret, dan weer een speelfilm.
  Ik vind trouwens dat de hele SBS groep (zie ook Veronica) de speelfilm als “excuus Miep” gebruikt, zo van als we even niet weten wat te programmeren dan maar weer een speelfilm.

  Met een dagelijks drama zal het de herkenbaarheid alleen maar verhogen en dat lijkt me in het geval SBS niet alleen een pluspunt, maar ook broodnodig.

 32. Thomas

  In je stuk over het ‘gezicht’ van SBS6 kan ik me straight-out vinden.

  Heb ik eerder ookal kritiek opgeuit. Het zit enorm losjes aan elkaar vast. Snap ook nog steeds niet wat Darts bijvoorbeeld op SBS6 full-time doet. De gehele programmering moet telkens wijken. Ook bij belangrijke voetbal wedstrijden worden de Dinsdagavond-programma’s verschoven. Je weet niet wat je van SBS6 verwachten, het heeft geen regelmaat/ritme (horizontaal), ’t heeft geen duidelijke thema-avonden (sinds die toch om de 6 maanden veranderen), en ik kan nog decenia’s doorgaan.

  Je argument van speelfilms, lijkt me logisch (doch imagotechnisch, niet slim). Sinds de film-catalogus van SBS, zeg maar, uitpuilt. RTL5 (Vrijdag) en RTL7 gebruiken overigens ook vaak films om eventjes een tijdslot optevullen.

 33. Malou

  Gadver jullie worden echt met de dag erger ofzo!

 34. René

  @Malou

  Erger of zo?

 35. 104 Dalmatiers

  @Malou
  Kun een foto van jezelf posten ? Kunnen we ook eens lachen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.