‘Marc Klein Essink presenteert Restoration’

Geplaatst op di 30 mei 2006 om 12:02De afbeelding “http://www.bbc.co.uk/history/programmes/restoration/images/home/winner.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Marc Klein Essink gaat waarschijnlijk de Nederlandse versie van het populaire Britse tv-programma Restoration presenteren. Dat meldt ANP. Al in februari 2005 werd bekend dat producent Endemol bezig is met het format, waarin de kijker mag bepalen welke nationale kunstschat of historisch gebouw een grondige opknapbeurt krijgt.

Het programma wordt ondersteund door de Bankgiro Loterij. Deze organisatie is, net als Klein Essink, verbonden aan de TROS. In Nederland moet het programma komend najaar op de buis komen, aldus een Endemol-woordvoerder. In de Engelse versie van Restoration werd 3,4 miljoen pond opgebracht. Onder anderen prins Charles zette zich in voor het behoud van historische gebouwen.


5 Reacties op “‘Marc Klein Essink presenteert Restoration’”


 1. Jordy ||

  Beetje vaag.. strijden om een subsidie voor een historisch gebouw trekt me ook niet zo

 2. Jordy ||

  En aan de hoeveelheid reacties te zien delen meerdere mensen die mening :P

 3. M@rk-Bred@.

  Hoop voor Marc Klein Essink dat het weer eens een éecht succes wordt.
  Houdt dit overigens in dat “Kies de Kluis” stopt? Hoop het niet, want vond het een leuke kwis.

 4. Martijnjdd

  @Jordy ||

  Ik kan me nog geen beeld vormen van dit programma, dus deel ik jouw mening nog niet. Ik vind geschiedenis en historische bouwwerken erg interessant, maar hoe dit in een tv-concept (met kennelijk een massale aanhang) wordt verwerkt, is mij een raadsel.

 5. Altere

  Dat het een hit werd in Engeland is niet verwonderlijk. Meestal alle programma’s waarin historische gebouwen en overige geschiedenis centraal in staan, wordt goed bekeken.

  Zo ook dat ene real-life program over die man met z’n familiekasteel die met z’n familie moest besluiten wat met het kasteel te doen. Alleen weet ik niet meer hoe dat programma heette, het werd volgens mij vorig jaar uitgezonden (na Little Britain) en was wel interessant …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.