Aspe en Missing vanaf vrijdag bij RTL 4

Geplaatst op di 30 mei 2006 om 12:19

De afbeelding “http://www.rtl.nl/components/programma/aspe/images/Aspe_210x162.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.RTL 4 zendt vanaf aanstaande vrijdag (2 juni) de series Aspe (20.30 uur) en Missing (21.30 uur) uit. Aspe (foto), waarvan het tweede seizoen zal worden uitgezonden, speelt zich af rond commissaris Pieter Van In, zijn rechterhand Guido en de onderzoeksrechter Hannelore. De volledige cast is opnieuw van de partij en ook het historische Brugge is behouden als locatie voor opnieuw een portie raadselachtige moorden.

De serie Aspe is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Vlaamse auteur Pieter Aspe. Het achttiende boek in de reeks is reeds verschenen en intussen zijn er meer dan miljoen thrillers over de toonbank gegaan. Het verschil met de eerste jaargang zit hem in de lengte van elke aflevering. Terwijl de eerste tien nog tv-films waren met een lengte van 90 minuten, bestaat de nieuwe reeks uit afleveringen van elk 50 minuten. “Een goede zaak“, vindt Herbert Flack (Commissaris Van In). “Dat maakt dat het geheel krachtiger zal zijn en er meer spanning en vaart in het verhaal zal zitten.” Daarnaast is de nieuwe reeks niet langer direct gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe. Een team van scenaristen heeft de nieuwe verhalen bijeengepend.

In de nieuwe serie Missing bundelen een nuchtere FBI-agente en een jonge helderziende hun krachten op zoek naar vermiste personen. De FBI-agente, Brooke Haslett (Gloria Reuben), heeft de taak vermiste personen op te sporen en dat is niet altijd even makkelijk. Dat blijkt ook in de zaak waar ze in de eerste aflevering mee te maken krijgt. Een vrouw wordt vermist en de Senator van Indianapolis wordt genoemd als een verdachte. De zaak neemt een andere wending als Brooke Jess Mastriani (Caterina Scorsone) ontmoet. Dit tienermeisje is ooit geraakt door de bliksem en heeft sinds die tijd dromen over vermiste personen. Hierin krijgt ze aanwijzingen over de plek waar die persoon zou kunnen zijn. Als de FBI over het bestaan van dit meisje te weten komt, schakelen ze haar in om te helpen bij de zaak waar Brooke mee bezig is. Brooke vindt het moeilijk om dit meisje serieus te nemen.
26 Reacties op “Aspe en Missing vanaf vrijdag bij RTL 4”


 1. Dayslover

  Ik word wel gek van de reclame’s van missing. Het lijkt me een topserie maar hetzelfde tv spotje 3 keer in een half uur is erg overdreven

 2. Craig

  Missing lijkt me wel leuk. Hopelijk is het niet zo slaapverwekkend als Medium op Net5.

 3. Joris

  Medium saai? Whahah! Dat is een echte topserie, maar je moet er wel van houden… Missing is gigantisch geflopt in amerika en de reviews zijn om te huilen (is de enige originele serie Lifetime) maar ik heb nog geen minuut er van gezien (waarom zou ik mezelf dat aandoen?) dus kan ik er nog niet teveel over zeggen …

 4. chiel

  Aspe duurde toch eerder altijd ruim 2 uur?

 5. Exxon

  Dat staat in de tekst, ze schrijven nu de verhalen zelf. Ik ga zeker Aspe kijken. Vorig jaar was er op de plek van Missing LAX, dat moeten ze ook gaan herhalen, dat was een leuke serie.

 6. Simon

  Aspe was leuk, maar er keken volgens mij niet héél veel mensen…

 7. Craig

  Medium is gewoon saai hoor. Ben blij dat Lost nu om 20:30 komt.

 8. poppie

  Missing is gewoonweg hun voorraad wegspelen, maar dat ze daar nou een persbericht aan wijden vind ik wel vreemd. blijkbaar hebben ze niets vernieuwends.

 9. Veronicafan Michael*

  @Joris
  Wat in Amerika flopt hoeft hier niet gelijk ook te floppen. En bovendien het RTL 4 publiek houd van dit soort drama/politie shit.

 10. Kokstra

  Precies, LAX was ook geflopt in Amerika maar in Nederland deed het het toch best goed…

 11. Thomas

  Medium is zeker niet “saai”, dat jij het niets vindt is iets anders. Al vind ik Medium kritisch gezien nou niet bepaald bijzonder.

  Missing is inderdaad een puur afschrijvertje. De kwaliteit, kijkcijfers, en network, zijn dieptriest (maar het RTL4 volk zal er vast van smullen). Overigens dacht ik dat als Missing op TV hier zou komen, het op SBS zou zijn gezien de producer.
  Blijkbaar toch niet.

 12. chaser

  LAX was ook een leuke serie. Missing ken ik nog niet.

 13. René

  Is er maar 1 serie van LAX gemaakt?
  Ik vond het wel goed. Net als Las Vegas daar kijk ik ook graag naar.

 14. Craig

  LAX was gewoon heel succesvol hier.

  Medium is gewoon een grafserie. Sorry ik heb die serie echt een kans gegeven. Ik vind het gewoon saai. Moest Charmed hiervoor het veld ruimen? Heb de resterende afleveringen trouwens allemaal online gekeken ik heb geen zin om op Net5 te wachten.

  Net5 heeft niks boeiends meer… alleen Lost en Desperate Housewives. Voor de rest is die zender niks. De kijkcijfers blijven maar dalen.

 15. Veronicafan Michael*

  @Craig
  Zolang er nog geld mee verdient kan worden en de marktaandeel in hun favoriete groepje 20-34 vrouwen/mannen hoog blijft (7,5 ongv. nu..), zullen die SBS’ers niet zosnel ingrijpen bij Net5.

 16. Thomas

  7.5% ongeveer ???

  NET5 scoort toch echt 11% in 20-34 v. Dat is nog nooit zo hoog geweest. En op je verdere betoog, pure provocatie.

 17. Exxon

  Van LAX is idd maar een seizoen. Van Missing zijn er 3 seizoenen gemaakt…

 18. Theo

  Aspe?? Missing?? LAX??
  Het zal allemaal wel aan mij liggen, maar ik heb het volkomen gemist tot nu toe.
  Als je al die buitenlandse series ook nog moet gaan volgen kom je niet meer aan werken of een sociaal leven toe :?

  @Thomas
  Pure provocatie?? Volgens mij is het geen persoonlijke aanval maar hebben ze het hier toch gewoon over een televisiezendertje.

 19. Theo

  Als er 3 seizoenen van zijn is het dus puur gelul dat we het hier over een geflopte tv-serie hebben.
  Dan zijn op z´n minst de eerste 2 seizoenen redelijk succesvol geweest.

 20. Craig

  Is het niet opgevallen hoe shitty de programmering van Net5 de laatste tijd is geworden?

  Vroeger keek ik veel vaker naar deze zender nu is het echt gewoon niks meer op een paar programma’s na.

 21. Thomas

  Ik had het tegen Craig Theo, maar nu ik het terug lees, niet gunstig geformuleert.

  Overigens was ik volgens mij toch echt de gene die de dis-kwaliteiten van mevrouw de Groot aan de kaak stelde, en dat ze een goed varend schip probeert te laten verdrinken. Maar hoe jij het dan ook weer stelt hè… Het is om van te huilen.

 22. Craig

  Als zelfs Thomas ziet dat het slecht met Net5 gaat kunnen we vaststellen dat het behoorlijk kut gaat met die zender. ;)

 23. Soraa

  Idd het rtl4-publiek houdt van poltie series

  en missing lijkt me wel leuk dus ik ga zeker kijken! xx

 24. Allicia

  Missing was al veel eerder even op tv geweest hoor op rtl 4. En het is een superspannende serie, veeel beter als dat Medium! Dus ik ga weer kijken!

 25. hannelore reuen | Hottags

  […] Aspe en Missing vanaf vrijdag bij RTL 4Aspe (foto), waarvan het tweede seizoen zal worden uitgezonden, speelt zich af rond commissaris Pieter Van In, zijn rechterhand Guido en de onderzoeksrechter Hannelore. De volledige cast is opnieuw van de partij en ook het historische …Mediacourant.nl – http://www.mediacourant.nl […]

 26. kevin1989

  missing is geweldige serie, ik vind het een van de beste politieseries.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.