Goedemorgen Nederland stopt niet

Geplaatst op di 02 mei 2006 om 14:01

Het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland stopt niet. Dat zegt een woordvoerder van de NCRV in reactie op een bericht uit SBS Shownieuws, dat volgens de persvoorlichter ‘incorrect’ is.

Zoals eerder bekend stapt de KRO met ingang van 1 september uit de actualiteitenrubriek Netwerk, om zich te concentreren op het maken van Goedemorgen Nederland. “Dit is nu nog van NCRV en KRO samen“, aldus de zegsman van de omroep.

In het nieuwe schema zou Netwerk, ten gevolge van de opgelegde bezuinigingen, nog maar vijf in plaats van zes uitzendingen per week hebben. Hierdoor zouden de vijf uitzendingen moeten worden verdeeld over de drie partners. De KRO was van mening dat zij dan te weinig herkenbaar zou zijn. In de nieuwe opzet gaat de NCRV drie en de EO twee uitzendingen per week maken. De NCRV, tien jaar geleden een van de oprichters van Netwerk, is verheugd dat zowel Netwerk als een dagelijks ochtendprogramma, op deze manier behouden kan blijven.

De EO en NCRV gaven in maart aan een miljoen euro te kunnen besparen, wanneer ze Netwerk zonder de KRO gaan maken. Dit geld wordt bespaard door meer efficiency. Met dat geld kan de KRO nu een groot deel van de kosten van Goedemorgen Nederland financieren. Dat programma zou anders door de bezuinigingen zijn verdwenen.
1 Reacties op “Goedemorgen Nederland stopt niet”


  1. sanne

    Maar het probleem is toch dat Klaas Drupsteen onder contract staat bij de NCRV en Brecht nog bij de NOS?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.