TweeVandaag wil programmatitel behouden

De actualiteitenrubriek TweeVandaag wil haar naam behouden wanneer het Nederland 2-programma per september, als het programmeringsmodel in werking treedt bij de Publieke Omroep, naar Nederland 1 verhuist. “Voor een programmatitel die meteen aansluit bij het nummer van het net valt wat te zeggen, maar ik sta eerder op het standpunt dat we de goodwill die aan onze titel vastzit moeten beschermen en bewaren“, aldus hoofdredacteur Jean Mentens (foto).

Mentens zegt bij Publiek Centraal ‘geroezemoes’ te horen over een eventuele naamsverandering. Zo zou de rubriek bijvoorbeeld ‘1Vandaag’ kunnen heten. “Het is een ‘brand name’ die dagelijks gezocht wordt en gevonden door gemiddeld 800.000 mensen omdat ze weten wat ze bij ons kunnen verwachten. Dat succes hoort bij die naam. We hebben een TweeVandaag Opinie Panel met ruim veertigduizend leden, een TweeVandaag site met bijna 2 miljoen pageviews per maand, het zijn toch sterke argumenten voor het bewaren van de naam TweeVandaag.

Volgens Mentens moet TweeVandaag niet teveel veranderen voor de kijkers. “We hebben de afgelopen tijd al veel gewenste veranderingen doorgevoerd – breder palet aan onderwerpen, veel eigen garing, gespitster op het nieuws van de dag – en toch toegankelijk blijven, met de mensen praten op ooghoogte. Het heeft ervoor gezorgd dat we – ondanks hevige concurrentie in onze balk – we geen afscheid van kijkers hebben hoeven nemen.

TweeVandaag is een samenwerkingsverband tussen de TROS en AVRO. “De Avro heeft net weer benadrukt dat ze hun missie zoeken in het publieke bestel. Tros is nu doende te anticiperen op de veranderingen die te verwachten vallen vanaf 2008, en zelfs al eerder. Ook de TROS is een publieke omroepen in hart en nieren en willen niets liever dan in het publieke bestel blijven. De TROS heeft ook een missie en als het uitvoeren daarvan lastig wordt gemaakt, kan je het ze niet kwalijk nemen dat ze op zoek gaan naar nieuwe wegen. De TROS heeft het gevoel nergens meer zeggenschap over te hebben. Niet over geld en niet over de plaats waar programma’s worden uitgezonden.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen